UPDATE: Teodor Meleșcanu a admis că ia în calcul să demisioneze luni din funcția de președinte al Senatului.
„Nu aș dori ca începerea acestei sesiuni să fie dedicată unor bătălii politice sau personale pentru șefia Senatului. Voi căuta soluția cea mai bună. Iau în calcul posibilitatea aceasta (de a demisiona). Nu doresc ca începerea sesiunii să fie blocată cu bătălii pentru președinția Senatului. E preocuparea mea, ca președinte al Senatului, ca Senatul să funcționeze cât mai bine, mai ales că acum e o perioada încărcată”, a insistat Meleșcanu.
Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.
Teodor Meleșcanu ar urma să demisioneze, luni, de la șefia Senatului, după ce Curtea Constituțională a decis că a fost ales ilegal.
Pentru preluarea interimară a funcției, PSD îl susține pe Titus Corlățean, acum vicepreședinte al forului, iar PNL pe Alina Gorghiu. PSD are majoritatea necesară, precizează Digi24.
Pe 22 ianuarie, Curtea Constituțională a decis că procedura prin care Teodor Meleșcanu a fost ales în funcția de președinte al Senatului a fost nelegală. Astfel, judecătorii au admis sesizarea de neconstituționalitate a parlamentarilor ALDE, PNL, PMP, UDMR și a unor senatori neafiliați privind alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului.
Mai exact, CCR a decis că legea a fost încălcată prin susținerea și propunerea la șefia Senatului de către PSD a unui politician care făcea parte din grupul ALDE.
Tot pe 22 ianuarie, Meleșcanu a declarat că va demisiona de la șefia Senatului, dar doar după ce vede anunțul oficial și motivarea deciziei CCR.