Tensiuni uriașe în PSD: Ședință de urgență convocată de tabară Dragnea în plin conflict cu premierul Tudose

Publicat: 03 12. 2017, 11:52

PSD stă pe un butoi de pulbere! La doar o zi de la apariția în presă a "stenogramelor" din interiorul partidului, în care Gabriela Firea și Mihai Tudose se acuzau reciproc, mai mulți lideri ai partidului au fost convocați astazi la o ședință de urgență. Primarul general şi premierul Mihai Tudose au schimbat joi replici dure pe tema amplasamentului Târgului de Crăciun si nu numai.

Potrivit unor informații furnizate de surse din partid pentru știripesurse.ro, secretarul general PSD a convocat mai mulți lideri la o ședință care să aibă loc în cursul zilei de duminică la unul din sediile partidului.

Sursa menționată precizează că aceasta ar fi o ședință a "taberei Dragnea" din partid, în care să se discute poziționarea recentă și ieșirile publice ale premierului Mihai Tudose. Este cunoscut faptul că Mihai Tudose nu a avut nicio reținere să se declare public împotriva unor decizii ale liderilor PSD și să se distanțeze de tema centrală a partidului privind "statul paralel".

Ruptura dintre premier și liderul partidului a fost evidentă și de Ziua Națională a României, când Mihai Tudose a stat lângă președintele Klaus Iohannis la parada de 1 decembrie, în timp ce Dragnea și Tăriceanu au boicotat evenimentul.

Sursele susțin că situația este asemănătoare cu cea din iunie când Sorin Grindeanu a fost dat jos de partid din fruntea guvernului pentru că s-a poziționat în afara liniei partidului, doar că de această dată confruntarea este mai dură pentru că Tudose a reușit să își atragă de partea lui susținere mai consistentă în interiorul partidului, iar influența lui Dragnea a scăzut pe fondul apariției celui de-al treilea dosar penal.