Tensiuni în PNL: Tăriceanu și Antonescu au viziuni diferite față de viitorul partidului

Tensiuni în PNL: Tăriceanu și Antonescu au viziuni diferite față de viitorul partidului
Foto: tribuna.ro

Tensiuni în Partidul Naţional Liberal. Mai exact, relaţia dintre actualul lider al PNL Crin Antonescu şi fostul preşedinte Călin Popescu Tăriceanu a fost marcată, în ultima perioadă, de numeroase contre.

De altfel şi deputatul Ludovic Orban a transms, la rândul său, o serie de mesaje interesante, scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Primul „atac” politic în PNL a fost făcut de Tăriceanu, în şedinţa Parlamentului în care s-a discutat despre reuniunea Consiliului European, unde liderul PNL a susţinut că atitudinile de „ţâfnă şi arţag” faţă de liderii UE nu vor face decât ca România să ajungă în postura de ţară „izolată, marginalizată şi frustrată”.

Cu toate că nu a făcut nicio nominalizare, trimiterea a fost făcută către Crin Antonescu.

A doua menţiune a venit tot din partea lui Tăriceanu, care a spus că subiectul candidaturii sale la Preşedinţia României „nu este unul închis”. Mai exact afirmaţia sa a venit în contextul în care candidatul oficial al USL pentru alegerile prezidenţiale este Crin Antonescu.

Cu privire la preluarea funcţiei de prim ministru după alegerile din decembrie, liderul deputaţilor a afirmat că deocamdată postul de premier revine PSD, mai scriu jurnaliştii de la Adevărul.

Pe de altă parte Crin Antonescu nu s-a ferit nici să prefigureze un final nefericit pentru adversarii săi din PNL.

„Eu cu domnul Tăriceanu am fost în relaţii nu apropiate, dar corecte. Noi suntem în poziţie devenită deja clasică pentru mine, eu sunt obişnuit cu asta. E campanie electorală, eu mă bat cu Băsescu, cu Ungureanu, cu ARD, dânşii se bat cu mine. E normal? E normal. Mergem înainte, dar se termină şi campania, ajungem la un rezultat”, a declarat Crin Antonescu.

Însă criticile la adresa lui Crin Antonescu nu au venit doar din partea lui Tăriceanu, ci şi din partea deputatului Ludovic Orban.

„PNL are mai mulţi prezidențiabili, nu doar unul sau doi, care să fie buni pentru ţară. Vom face desemnarea când se apropie alegerile. Trebuie ţinut cont de rezultatele cercetărilor sociologice, să câştigăm uşor”, a spus Ludovic Orban.

Atacurile lui Tăriceanu către Crin Antonescu nu s-au oprit aici. Acesta a mai spus că a aşteptat de la preşedintele PNL prezentarea unui plan economic pentru România, având în vedere că actuala campanie se încheie în mai puţin de două săptămâni, precizând că electoratul liberal aşteaptă soluţii de guvernare din partea PNL.

Război rece în PNL

Embed:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)