Taylor Swift donează 5 milioane de dolari ca să-i ajute pe cei loviți de uraganele Helen și Milton, în SUA

Publicat: 10 10. 2024, 14:15
Taylor Swift. Sursa foto: Hepta - DPA Images / Rolf Vennenbernd

Feeding America îi mulțumește lui Swift pentru donația majoră ca răspuns la uraganele Helene și Milton și în urma actelor sale filantropice anterioare pentru ameliorarea efectelor tornadelor din Tennessee, anunță The Guardian.

Taylor Swift, ajutoare de 5 milioane de dolari

Organizația caritabilă Feeding America i-a mulțumit lui Swift, spunând că este „incredibil de recunoscătoare… Această contribuție va ajuta comunitățile să se reconstruiască și să se recupereze, oferind hrană esențială, apă curată și provizii persoanelor afectate de aceste furtuni devastatoare”.

Donația a venit în momentul în care uraganul Milton a ajuns în Florida, lăsând 2 milioane de case fără curent. Dezastrul are loc la mai puțin de două săptămâni după ce uraganul Helene a străbătut partea de nord a statului spre Georgia și Carolina, provocând inundații uriașe și alte daune.

Swift este cunoscută pentru filantropia ei în timpul dezastrelor naturale. În decembrie 2023, ea a dat 1 milion de dolari pentru eforturile de ajutorare în urma tornadelor din statul ei natal, Tennessee, după ce șase persoane au murit și sute de clădiri au fost avariate. Ea a mai dat un milion de dolari în 2020 pentru aceeași cauză.

De asemenea, ea a donat frecvent băncilor alimentare, inclusiv în opririle din turneul ei record Eras

În iunie, banca alimentară din Cardiff a primit cea mai mare donație vreodată de la o persoană, directorul executiv Rachel Biggs afirmând: „Gura de aer pe care ne-a oferit-o donația lui Taylor ne va permite să ne mutăm atenția de la banca de alimente la crearea unei operațiuni durabile care să poată să sprijine oamenii care au nevoie în prezent de ajutorul nostru.”

Swift speră să cânte în Florida săptămâna viitoare. Etapa finală a turneului Eras este programată să înceapă la Miami Gardens pe 18 octombrie, înainte de a vizita New Orleans, Indianapolis și Toronto și se va încheia la Vancouver pe 8 decembrie.

Venitul total al turneului, care a început în martie 2023, este de așteptat să ajungă la 2 miliarde de dolari.