Tăriceanu se face că nu ŞTIE de intenţia suspendării lui Iohannis: ‘Eu NU AM AUZIT de astfel de planuri’

Tăriceanu se face că nu ŞTIE de intenţia suspendării lui Iohannis: 'Eu NU AM AUZIT de astfel de planuri'

Preşedintele ALDE şi al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a vorbit, vineri, despre scenariul suspendării preşedintelui Klaus Iohannis vehiculat de multe voci din PSD.
El spune că nu a discutat cu nimeni din PSD, deci nicicu liderul Liviu Dragnea, despre suspendarea şefului statului în cazul în care acesta nu respectă decizia Curţii Constituţionale (CCR) cu privire la revocarea şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

„Eu nu am auzit de astfel de planuri şi nu am făcut o discuţie, nici oficială, nici neoficială, cu liderii PSD, cu preşedintele Liviu Dragnea, cu care de altfel m-am întreţinut şi ieri şi alaltăieri, dar un astfel de subiect nu a intervenit în discuţia noastră. Aşa încât, sigur că s-ar putea ca şi de la ALDE cineva să considere public punctul lui de vedere personal, fără ca el să angajeze partidul, că e bine să facem aşa sau poate cineva o să spună că nu e bine. Cred că trebuie să respectăm dreptul fiecăruia de a-şi exprima opinia. Până la urmă, ceea ce contează este decizia finală şi decizia partidului, nu putem să ne orientăm după luări de poziţii individuale”, a spus Tăriceanu, la Senat, potrivit Agerpres.

Liderul ALDE a precizat că suspendarea şefului statului nu este o acţiune asemănătoare celei de la votarea unei legi.

„Suspendarea nu este o acţiune pe care o iei ca şi când ai un vot la legea privind circulaţia bicicletelor pe trotuarele de la periferie. Ştiţi foarte bine că, din păcate, în Constituţie nu există decât o singură sancţiune la preşedinte şi aceasta este sancţiunea extremă, suspendarea. Dar eu mă aştept la altceva, eu mă aştept ca preşedintele, care prin Constituţie are un rol bine definit, şi anume, de garant al respectării Constituţiei, să respecte decizia CCR”, a afirmat Tăriceanu.

El a adăugat că membrii coaliţiei de guvernare vor lua o hotărâre în această privinţă atunci când Iohannis o să anunţe ce decizie a luat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie