Tăriceanu, săgeți către DNA, în timpul discursului de la bilanțul M.A.I.: Vă felicit că ați acționat cu respect pentru cetățean, spre deosebire de alte instituții de forță ale statului…

Publicat: 15 03. 2017, 12:41

Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent, miercuri, la bilanțul Ministerului Afacerilor Interne pe 2016. Președintele Senatului nu a ratat nici această ocazie pentru a lansa săgeți către DNA.

Acesta a lăudat M.A.I. pentru că, deși este o instituție de forță, a acționat mereu cu respect față de cetățeni, spre deosebire de alte instituții. Tăriceanu a făcut astfel aluzie la Direcția Națională Anticorupție, pe care a acuzat-o în repetate rânduri că încalcă drepturile omului și că face din activitatea sa un spectacol televizat.

”Vreau să vă felicit pentru faptul că în ciuda faptului că reprezentați un Minister de forță, nu ați acționat în forță, ci cu respect pentru cetățean, spre deosebire de alte instituții de forță ale statului.

În mod paradoxal, faptul că Poliția română, Jandarmeria nu sunt vedete în media, asta arată că vă faceți treaba foarte bine. Este important ca instituțiile de forță să nu acționeze doar atunci când este plin de presă. Într-un stat normal instituțiile de forță nu fac paradă, nu-și etalează trofeele în fața cetățenilor”, a declarat Tăriceanu, la M.A.I.