Tăriceanu: Puterea judecătorească nu trebuie să producă crize politice. Ne vom întâlni cu asociaţii ale magistraţilor pe tema "responsabilităţii justiţiei"

Tăriceanu: Puterea judecătorească nu trebuie să producă crize politice. Ne vom întâlni cu asociaţii ale magistraţilor pe tema "responsabilităţii justiţiei"
Foto: B1 TV

Puterea judecătorească trebuie să ţină cont de responsabilitatea sa pentru a nu produce crize politice, a declarat luni, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta a adăugat că a propus Comitetului Executiv al PSD să se discute pe această temă cu asociaţii ale magistraţilor, pentru a reda cetățenilor încrederea în justiție.

El a participat, alături de ceilalţi lideri ai coaliţiei, la şedinţa în care Comitetul Executiv al PSD şi-a anunţat sprijinul pentru preşedintele partidului, premierul Ponta.

„Puterea judecătorească, care este o putere esenţială a statului, trebuie întotdeauna să ţină cont şi de responsabilitatea pe care o are pentru a nu produce crize politice de genul celei în care suntem astăzi sau în care am putea să fim. Lucrurile acestea trebuie discutate cu cei care sunt factori activi, societate civilă, asociaţii profesionale, şi în acest sens, săptămâna viitoare, după ce vom trece de moţiunea de cenzură, la Senat, ca o continuare a discuţiilor pe care le-am avut cu Consiliul Superior al Magistraturii, am propus, cu acordul colegilor mei, să facem o întâlnire cu asociaţiile profesionale a magistraţilor – judecători, procurori – tocmai pentru că văd că există serioase preocupări, serioase frământări şi, aş spune mai mult decât atât, îngrijorări, temeri, cu privire la funcţionarea corectă a justiţiei în România. Dacă nu vom reda încrederea cetăţenilor în actul de justiţie, atunci sigur că nu putem să vorbim despre statul de drept şi drumul este pavat pentru derapaje de la democraţiei şi instalarea unui regim autoritar, aşa cum s-a încercat în perioada regimului Băsescu”, a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
14:02 - Mihai Voicu (PNL), despre scandalul Nordis: “Comisia parlamentară în mod evident nu va putea să descurce lucrurile din punct de vedere legal până la alegeri” (VIDEO)
13:56 - Un nou segment din Autostrada Moldovei se deschide circulației. Conectează nodurile rutiere Buzău – Râmnicu Sărat
13:55 - Alexandru Dimitriu: Ponta, care ajunsese Pinocchio politic, a fost detronat de Ciolacu (VIDEO)
13:38 - ANM a emis cod portocaliu de vânt puternic. Ce zonă este vizată
13:32 - Raport secret: Iranul se apropie de nivelul necesar de uraniu pentru producerea armelor nucleare
13:26 - Ambasada României la Kiev își limitează activitatea la acțiuni cu caracter de urgență, în contextul evoluțiilor de securitate din Ucraina
13:21 - Nicușor Dan, despre necesitatea votării cu „DA” la referendum: Trecerea metroului în subordinea PMB, extinderea transportului public și multe alte investiții mari ar putea fi făcute dacă repartiția banilor între sectoare ar fi uniformă
13:15 - Virgil Guran (PNL): „Țara nu va rămâne neguvernată în cazul în care poporul nu votează în majoritate cu partidele de dreapta” (VIDEO)
13:01 - Marcel Ciolacu: Sunt julit și mușcat foarte mult pe partea dreaptă, dar eu folosesc foarte bine și piciorul stâng, și mâna stângă, sunt foarte intacte. Am ficat și duc. M-aș fi așteptat la altfel de campanie, dar o ducem și pe asta (VIDEO)
12:45 - Marcel Ciolacu, despre convorbirea cu Donald Trump: „Au fost vreo 20 de minute de discuții și urmează în perioada următoare să mai avem” / Ce a spus despre reacția lui Nicolae Ciucă (VIDEO)