Tăriceanu: PNL a renunțat la valorile liberale și este acum promotorul unei politici îndreptate către întărirea instituțiilor care folosesc, drept armă principală, cătușele

Publicat: 18 06. 2015, 15:31
Foto: cotidianul.ro

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că PNL s-a orientat mai degrabă spre întărirea ”instituțiilor de forță”, în loc să reprezinte valorile liberale, transmite Agerpres.

„PNL și-a pierdut nu numai valorile tradiționale, dar a renunțat la ceea ce înseamnă esența valorilor liberale, apărarea drepturilor individului, și este astăzi promotorul unei politici care pare mai degrabă îndreptată către întărirea instituțiilor de forță, a instituțiilor represive care folosesc, drept armă principală, cătușele”, a declarat Președintele PLR.

Tăriceanu i-a mai acuzat pe liberali că îi protejează pe unii membri ai partidului pentru a nu intra în vizorul DNA sau al Parchetului General: ”În PNL o serie de lideri sunt puși în rezervă, ca la gară, unde e o linie unde se pune trenul care nu funcționează. Ăștia sunt tăcuți în momentul de față pentru că au bube în cap și nu vor îi scoată la înaintare ca să nu devină vulnerabili, ca să nu îi ia în vizor DNA sau Parchetul General”.

Liderul PLR i-a mai criticat pe liberali pentru tipul de discurs pe care l-au adoptat și a opinat că aceștia nu sunt dispuși să renunțe la un astfel de discurs pentru că sunt prea atrași de putere: ”cred că gustul dulce al puterii îi face să rămână acolo unde sunt, cu speranța că scorul pe care îl au în momentul de față în opțiunile electorale o să îi aducă la putere cât mai curând. Atracția puterii e mai mare decât cea a valorilor și principiilor”.

„Cu PNL e o problemă: cum se explică faptul că PNL azi are un procent de încredere din partea cetățenilor foarte mare, dar liderii partidelor au un procent foarte mic. Se bucură în acest moment de un transfer de simpatie din partea președintelui Iohannis, dar liderii nu sunt capabili să închege un discurs politic credibil”, a mai susținut Tărcieanu.