Tăriceanu: N-am fost solicitat să fac parte din Comisia de revizuire a Constituției, dar experiența mea ar fi utilă

Publicat: 13 02. 2013, 11:37

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că nu i s-a solicitat să facă parte din Comisia de revizuire a Constituției, însă a precizat că experiența sa ar putea fi extrem de utilă în acest caz, informează Mediafax.

Până în acest moment nu s-a făcut o discuţie referitoare la componenţa comisiei din partea PNL, aştept ca această discuţie să se facă cel mai probabil la nivelul grupului parlamentar PNL. Părerea mea este că ar fi nevoie de o comisie care să fie în primul rând credibilă şi formată din oameni cu experienţă politică îndelungată.

Eu am o experienţă trăită a relaţiei instituţionale premier-preşedinte, care a fost presărată din păcate cu nenumărate conflicte declanşate de preşedinte şi cu nenumărate atacuri care vizau subminarea autorităţii Executivului. Am avut conflicte care au trebuit să ajungă la Curtea Constituţională, dar şi conflicte politice care au tensionat în nenumărate momente viaţa politică„, a spus Tăriceanu.

Crin Antonescu a afirmat anterior că această comisie va fi compusă din șase membri, adăugând că ar accepta conducerea dacă i se propune așa ceva. (Detalii AICI)