Tăriceanu, la Congresul PNL: Situația din partid e nefirească și absurdă. Riscăm să ajungem într-un vid de lideri

Publicat: 22 02. 2013, 15:40

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu a susținut din nou, vineri, în cadrul Congresului extraordinar al PNL, amendamentele propuse la Statutul partidului, printre care alegerea uninonimală a Biroului Permanent Național și desemnarea candidatului PNL la președinție printr-un scrutin intern.

Fostul președinte PNL susține că aceste două modificări sunt menite să redea curajul și propunerile temerare cu care s-a făcut remarcat partidul la începutul anilor 90, fiind un partid al reformelor.

„Trebuie să ne demonstrăm că în PNL funcționează regulile liberale și de competiție. PNL a fost singurul partid care în anii 90 a avut curajul să vorbească despre NATO și UE, a fost un partid al propunerilor curajoase și vrem să rămânem un partid al reformelor benefice pentru România. O formulă deschisă de vot uninominal va da fiecărui participant la congres posibilitatea de a fi ales”, a spus Tăriceanu.

Liderul PNL a spus că situația actuală din partid este nefirească și absurdă, iar amendamentele pe care le propune au rolul de a reda imaginea clară a unui partid liberal și democratic.

Tăriceanu a subliniat faptul că ține foarte mult la propunerea de desemnare a candidatului PNL pentru funcţia de preşedinte al României prin votul tuturor membrilor PNL, explicând că, în caz contrar, liberalii riscă să ajungă într-un „vid de lideri”.

„Cred că va avea menirea să dea sentimentul puternic fiecărui coleg de al nostru, membru al PNL, că este parte la luarea deciziei. (…) De asemenea, fiind o competiţie deschisă, fără îndoială vom vedea oameni care poate la început cu timiditate îşi vor încerca forţele, dar dacă nu le vom da această posibilitate să nu ne mirăm că peste un anumit timp se va crea un vid de lideri în PNL”, a mai spus Tăriceanu.

Tăriceanu: Situația din PNL este nefirească și absurdă

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: