Tăriceanu invită CSM la o întâlnirea cu Senatul. Presa va participa doar la deschidera ședinței

Tăriceanu invită CSM la o întâlnirea cu Senatul. Presa va participa doar la deschidera ședinței
Foto: B1 TV

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a transmis, miercuri, CSM-ului, o scrisoare de invitaţie la o „întâlnire informală, între membrii săi și membri CSM, care să se desfăşoare sub forma unei dezbateri pe teme de interes comun și unilateral”.

De asemenea, în scrisoare Tăriceanu mai propune ca „reprezentanții mass-media să participe doar la deschidera ședinței, inclusv la discursurile președinților Senatului și CSM”.

”Propunem ca întâlnirea noastră să nu se încheie printr-o rezoluţie sau comunicat de presă, ceea ce nu exclude libertatea fiecărui participant de a se exprima, ulterior, în faţa reprezentanţilor mass-media”, mai afirmă preşedintele Senatului.

Potrivit scrisorii preşedintelui Senatului, „dezbaterea ar trebui să scoată în evidență problemele cu care se confruntă CSM în general, dar și în particular, în relația cu Parlamentul”.

De asemenea, „membrii Biroului Permanent al Senatului vor aduce în discuție o serie de aspecte care preocupă Legislativul în relația cu autoritatea judecătorească”.

„Vreau să subliniez că interesul nostru, ca unic organ legiuitor, este direcționat spre decelarea unor soluții general aplicabile, care să elimine eventuale disfuncționalități, și nu pe soluționarea unor dosare aflate în lucru”, mai scrie Tăriceanu în scrisoare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`