Tăriceanu îi invită pe liberali să se înscrie în ALDE. Turcan: În doi ani, ALDE se va dizolva în PSD și PNL

Publicat: 07 01. 2017, 20:41
Foto: nastul tv

Șefa interimară a PNL a reacționat pe Facebook, după ce Călin Popescu Tăriceanu a trimis o scrisoare liberalilor prin care îi invita să se înscrie în ALDE. Raluca Turcan i-a transmis acestuia că, oricum, ALDE nu va mai exista în doi ani pe scena politică românească.

”Scrisoarea dl. Tariceanu arată o desprindere completă de realitate. ALDE a fost la câteva voturi să nu intre în Parlament şi au fost băgaţi în Legislativ de către PSD. În 2 ani, ALDE se va dizolva în PSD şi PNL, în funcţie de ataşamentul faţă de valori al fiecărui membru. Aş spune că este aproape o certitudine”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Reacția vine după ce Călin Popescu Tăriceanu a trimis o scrisoare membrilor PNL în care îi chema să se înscrie în ALDE:

”Astăzi, din păcate, din vechiul Partid Naţional Liberal a mai rămas doar numele. PNL este pe punctul de a fi preluat în totalitate de către oamenii din PDL, ceea ce nu va face decât să adâncească criza şi să îndepărteze definitiv electoratul liberal. Mişcarea liberală din România poate fi consolidată doar în jurul ALDE. Electoratul român, electoratul liberal ne-a validat în acest an pe scena politică românească în două rânduri, la alegerile locale şi la alegerile parlamentare. Suntem pe drumul cel bun, un drum pe care ALDE poate creşte şi poate deveni o forţă politică puternică a României''.