Tăriceanu: I-am propus două portofolii lui Antonescu când eram premier, către mine nu a venit nicio astfel de propunere după alegeri

Publicat: 28 01. 2013, 10:43

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, aflat în plin conflict cu liderul liberal Crin Antonescu, a povestit că, deși și-a arătat dispponibilitatea după alegeri, nu i s-a propus nicio funcție din partea partidului.

În plus, senatorul liberal a explicat că statutul său de fost președinte al partidului îl menține în continuare la conducerea PNL, însă fără a avea drept de vot.

Tăriceanu a amintit și relația sa cu actualul președinte al PNL-ului, în perioada în care el era prim-ministru și lider al acestui partid.

„Eu lui Antonescu i-am propus două portofolii când eram prim-ministru: Ministerul Educaţiei şi Ministerul de Externe. A refuzat aşa că nu am mai insistat”, a precizat Tăriceanu, scrie Adevărul.

Acesta a menționat că nicio astfel de ofertă nu i s-a făcut atunci când PNL a câștigat alegerile în cadrul USL.
„Eu cred că în cazul meu cineva, dacă aprecia că am o experienţă utilă, mai ales că eu după alegeri am spus că am această disponibilitate să mă pun în serviciul partidului, ei bine, atunci îmi propunea, dar o astfel de propunere nu a venit. Mi-ar fi jenă să spun că Antonescu m-a marginalizat. Faptele vorbesc de la sine.”, a precizat Tăriceanu.

Senatorul PNL a explicat că el este un om politic ajuns la un anumit nivel şi tocmai de aceea nu se poate autopropune ca toţi ceilalţi colegi pentru a cere o funcţie. „Am considerat că a mai venit şi rândul altora. Eu am fost premier, preşedinte al PNL. Nu pot să stau să mă autopropun. Dacă cineva îmi considera experienţa utilă, îmi propunea o ofertă”, a mai precizat fostul lider al PNL.

„Eu nu am o problemă cu domnul Crin Antonescu, cu persoana lui. Oricine ar fi fost în situaţia asta aş fi pus la fel problema. Eu consider că avem nevoie de alegeri interne în PNL şi acestea ar trebui organizate în 2014 (…) nu exclud o eventuală candidatură atunci, în 2014″, a mai spus Tăriceanu.