Tăriceanu, despre criteriile de integritate privind numirea premierului: Constituția e foarte clară. Între Constituție și Dumnezeu nu este nici președintele (VIDEO)

Publicat: 15 12. 2016, 13:09

Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi că Legea fundamentală este mai presus de orice, atunci când un jurnalist l-a întrebat dacă, în opinia sa, este necesar să se mențină criteriul de integritate referior la absența problemelor penale în cazul viitorului prim-ministru.

”Constituția e foarte clară și mai presus de Constituție nu există nimic. Între Constituție și Dumnezeu nu este nici președintele”, a afirmat Tăriceanu.

De asemenea, liderul ALDE a spus că în ultimele zile a vorbit la telefon cu președintele PSD, Liviu Dragnea, cu care s-a consultat inclusiv cu privire la participarea la consultările convocate miercuri de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu partidele care au intrat în Parlament.

”Am vorbit la telefon în ultima perioadă, dar n-am avut o întâlnire pentru că așteptăm cu toții să vedem câte mandate avem, validarea Parlamentului, pentru a putea face pașii următori așa cum sunt înscriși în Constituție. Ne-am consultat în privința participării la discuțiile, nu consultările, de la Cotroceni, pe care și noi, și ei le-am considerat că nu sunt necesare, nu sunt oportune, ies din cadrul constituțional”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

Tăriceanu, despre criteriile de integritate privind numirea premierului

#DIRECT_ONE_if5j4r#