Tăriceanu: Dacă mi s-ar propune funcția de prim-ministru, aș refuza

Tăriceanu: Dacă mi s-ar propune funcția de prim-ministru, aș refuza
Foto: Icp.org.ro

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a spus, într- un interviu, că nu ar accepta funcţia de prim-ministru dacă i s-ar propune. Mai mult, fostul preşedinte PNL a mai spus că  i s-ar părea dezonorant  dacă ar accepta nominalizarea.

„În ceea ce priveşte desemnarea prim-ministrului, preşedintele nu are decât o soluţie democratică, aceea de a desemna prim-ministru din partea formaţiunii care a obţinut majoritatea absolută sau majoritatea relativă. Prim-ministru este liderul acestui partid. Dacă mi s-ar propune funcţia de prim-ministru, aş refuza”, a declarant acesta.

În plus , fostul preşedinte PNL a mai spus că înţelegerea dintre partidul pe care îl reprezintă şi PSD, în vederea formării alianţei USL, a prevăzut ca premier să fie desemnat liderul social democraţilor, şi anume Victor Ponta.

„Nu aş accepta o astfel de nominalizare pentru că (…) m-aş dezonora acceptând nominalizarea, pentru că aş încălca regula jocului.”

Un alt nume vehiculat pentru funcţia de prim ministru de după alegeri este Ioan Rus. Liderul clujean al PSD a declarat însă că nu este interesat de nicio culoare de funcţia de prim ministru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`