Tăriceanu: Alegerile europarlamentare trebuie să se desfășoare separat de prezidențiale

Publicat: 25 01. 2013, 15:01

Senatorul PNL Călin Popescu Tăriceanu se declară împotriva ideii de a cupla alegerile europarlamentare cu cele prezidențiale în 2014, precizând că tematica acestora este cu totul diferită şi împotriva recomandărilor UE.

„Cred că alegerile parlamentare au o cu totul şi cu totul altă tematică decât tematica unor alegeri interne, fie ele prezidenţiale, parlamentare sau locale. De aceea, eu consider oportun să lăsăm alegerile europene să se desfăşoare separat de alt scrutin, de altfel există şi recomandări europene în acest sens”, a spus Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre posibilitatea ca alegerile prezidenţiale să fie organizate în luna mai sau iunie 2014, simultan cu alegerile europarlamentare, dar că nu a primit încă un răspuns din partea acestuia.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că ideea devansării alegerilor prezidenţiale pentru luna mai 2014, astfel încât să aibă loc în acelaşi timp cu europarlamentarele nu ar fi agreată de Curtea Constituțională.