Tăriceanu, adversar cu Antonescu: O candidatură la președinția României nu este un subiect închis pentru mine

Publicat: 21 11. 2012, 23:30

Călin Popescu Tăriceanu ar putea fi concurentul direct al colegului său de partid, Crin Antonescu, la alegerile prezidenţiale. Deşi nu a dorit să ofere detalii despre posibilitatea de a candida la preşedinţia României, fostul premier a precizat că, pentru el, acest subiect nu este închis, semn că se gândeşte din ce în ce mai mult la această variantă, Tăriceanu a preferat să nu dezvăluie planul său pentru viitoarele alegeri.

Deşi colegul lui de partid, Crin Antonescu, îşi doreşte să ajungă preşedintele României, iată că funcţia prezintă interes şi pentru  deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu.

„E puţin prea devreme să discutăm acest subiect. Nu e un subiect despre care să spun că e închis pentru mine, dar în momentul de faţă prioritatea o reprezintă alegerile din 9 decembrie şi dorinţa de a obţine un rezultat favorabil. E un pic prematur să discutăm acest subiect pentru că nici nu am terminat alegerile parlamentare”, a spus Tăriceanu, potrivit EVZ.

Întrebat când preconizează o posibilă ruptură a alianţei USL, Tăriceanu a răspuns că la un moment dat se va întâmpla acest lucru.

„La un anumit moment, va trebui să ne despărţim pentru că suntem partide cu un anumit profil ideologic şi fiecare partid aspiră să obţină în final votul majoritar al cetăţenilor pentru a-şi pune programul în practică fără a face compromisuri”, a mai spus Tăriceanu.