Tăpălagă: Opțiunile lui Iohannis depind de drumul lui Traian Băsescu în opoziție

Publicat: 12 01. 2015, 14:20

Jurnalistul Dan Tăpălagă a explicat într-un editorial postat pe Hotnews că opțiunile președintelui Klaus Iohannis – coabitarea cu premierul Victor Ponta și PSD sau preluarea guvernării de către PSD – depind de drumul lui Traian Băsescu în opoziție.

După trei săptămâni de la învestirea oficială în funcție, președintele Iohannis pare să ezite încă. Nu arată că s-a decis, dimpotrivă. Însă primele acțiuni – întâlniri tete-a-tete cu Victor Ponta, reținerea în a critica ordonanța prin care șeful Guvernului intenționează să legifereze în interes personal, plus comoditatea președintelui – indică mai degrabă dorința de a replica ecosistemul politic liniștit al Sibiului la nivelul întregii țări.

Esențial este și pe ce drum va merge Traian Băsescu în opoziție. Alături de Elena Udrea sau fără ea? Deocamdată ezită ca Iohannis în raport cu Ponta. În funcție de alegere, va avea sau nu viitor politic, va beneficia de o bună șansă de revenire sau și-o va ucide singur. Aș vedea, pe termen lung, o construcție Băsescu – Macovei, dar sunt încă multe piedici în calea unui proiect atât de complicat. În tot cazul, e mult prea devreme pentru a discuta despre asta„ a scris Tăpălagă