Tanczos Barna: Draftul noului Cod silvic va fi pus pe masa Guvernului la începutul lunii iunie. Trebuie să fie o lege suplă, să fie ușor de înțeles și aplicat

Tanczos Barna: Draftul noului Cod silvic va fi pus pe masa Guvernului la începutul lunii iunie. Trebuie să fie o lege suplă, să fie ușor de înțeles și aplicat
Foto: Tanczos Barna / Facebook

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că proiectul noului Cod silvic va ajunge pe masa Guvernului la începutul lunii iunie și că va fi elaborat de un consorțiu format de Universitatea din Suceava, Universitatea din Brașov și Institutul de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, transmite Agerpres.

Tanczos Barna, despre noul Cod silvic: „Trebuie să fie o lege suplă, să fie uşor de înţeles şi de aplicat”

Potrivit ministrului, elaborarea unei noi legislații silvice se numără printre angajamentele asumate prin PNRR.

„Am semnat, săptămâna trecută, contractul de servicii, prin PNRR, cu acest consorţiu, format din cele trei instituţii, şi draft-ul noului Cod silvic va fi pus pe masa guvernului la începutul lunii iunie, după ce va parcurge o perioadă de consultare publică, în care vom implica toate entităţile care au un aport sau pot veni cu unul la acest proces de elaborare a draft-ului. Cred că acest nou act normativ trebuie să vină cu schimbări semnificative de abordare şi de viziune”, a declarat, luni, Tanczos Barna.

El susține că noul Cod silvic „trebuie să fie o lege suplă, să fie uşor de înţeles şi de aplicat”.

„Din punctul nostru de vedere, al ministerului, Codul silvic trebuie să fie o lege suplă, să fie uşor de înţeles şi de aplicat, trebuie să protejeze pădurea, să însemne mai multă pădure pentru România, trebuie să aducă o nouă abordare faţă de proprietarul şi de administratorul responsabil al pădurii”, a adăugat ministrul Mediului.

Ministrul Tanczos Barna a mai afirmat că, „dincolo de susţinerea, stimularea, cointeresarea proprietarului de a avea o pădure sănătoasă şi rezilientă, pentru viitor”, noua legislație din sector trebuie să prevadă „mijloace de coerciţie acolo unde lucrurile nu sunt în regulă şi legea nu este respectată”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`