Tănase Stamule (PNL), despre sudul țării care e blocat: Este o coincidență generată de o incompetență. Nu poate să fie o coincidență când se întâmplă așa de multe rele deodată. E o nebunie (VIDEO)

Tănase Stamule (PNL), despre sudul țării care e blocat: Este o coincidență generată de o incompetență. Nu poate să fie o coincidență când se întâmplă așa de multe rele deodată. E o nebunie (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Tănase Stamule

Tănase Stamule (PNL) a avut o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Irina Petraru, unde a comentat situația din sudul țării, dar și despre faptul că mai multe zone sunt blocate.

Sudul țării este blocat. Valea Oltului e închisă pe timp de zi, cea care leagă sudul țării de celelalte zone, în plin sezon turistic, a fost grevă mascată la TAROM, avem probleme mari pe calea ferată, și de asemenea, de mâine se închide și Podul Prieteniei pe un singur sens, deși bulgarii ne-au anunțat deja de această situație, de un an.

„E o nebunie ce se întâmplă”

Stamule a spus că ar fi vorba de o coincidență.

“Este o coincidență generată de incompetență, adică nu poate să fie coincidență când se întâmplă așa de multe rele deodată. Deci domnul Grindeanu, pentru că a avut complet alte priorități în afară de gestionarea Ministerului Transporturilor, pur și simplu este depășit de situație.

Deci situația de la TAROM în care toată conducerea este de la PSD a generat …. pentru că, de fapt, ce se vrea acolo? Se vrea păstrarea de sinecuri.

Piloții ăia nu vor să fie plătiți decât în media pieței, nu vor mai mult, dar ca să-i plătești în media pieței, trebuie să dai afară sinecurile. Este foarte simplu.

Nu este ceva atât de complicat, să traduci ce se întâmplă acolo. La fel, am avut un dialog foarte prost cu bulgarii, pentru că se pare că liderii din minister aveau altă treabă. Deci bulgarii să știți că până acum câteva zile voiau să închidă de tot podul și a fost nevoie de o intervenție diplomatică foarte agresivă, ca să putem să ținem podul ăla deschis. Vă dați seama cum era, dacă erai din Galați sau din București să te duci până la Calafat sau să iei bacul de la Călărași. Iarăși povestea asta cu Valea Oltului, adică este incredibil să nu spui tu cu două-trei luni înainte că vei opri traficul, ca să se reorganizeze toate liniile logistice de aprovizionare. Sunt oameni care fac naveta între Vâlcea și Sibiu. Păi ce fac oamenii ăia, care au familii, adică o iau pe jos ca în străvechime, ca ciobanii cu transhumanța, adică cum faci tu dacă lucrezi în Sibiu și vii la familie în weekend, în Vâlcea?

E o nebunie ce se întâmplă, iar faptul că toate lucrurile astea se întâmplă deodată… Deci Domnul Grindeanu a fost îmbătat de faptul că are reușite pe autostrăzi, dar reușitele nu-i aparțin. Sunt finanțări negociate de alte guverne, proiectări făcute mai de mult, e o linie dreaptă și CNAIR-ul funcționează și acum el a început să se prezinte ca un mare erou al dezvoltării infrastructuri. Dar în realitate, uitați ce înseamnă managementul prost, TAROM implozie, negocierile cu bulgarii ca vai de ele, la CFR, păi dacă știți câte miliarde s-au dat subvenții la CFR anul ăsta, că domnul Grindeanu a crescut salariile uriaș la CFR, de ce le-a crescut?

De aia ar trebui să faceți o anchetă, să vedeți cu cât au crescut salariile la CFR și cu cât au crescut subvențiile date de CFR.

(…) Deci noi am și sesizat, am avut discuții, dar domnul se crede atât de important încât face doar ce crede el de cuviință.

Deci avem o problemă foarte mare la Ministerul Transporturilor, care problemă este, de fapt, felul de a gestiona acest minister al domnului Grindeanu, iar eu cred că următoarea lună și cu probleme la Ruse, și cu probleme pe Valea Oltului, și probleme cu trenurile românii se vor lămuri ce e cu acest domn. Noi ne-am lămurit în 2017”, a spus Stamule.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`