Tănase Stamule (PNL), despre Nelu Tătaru: Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Poate rămâne membru de partid, dar nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere (VIDEO)

Publicat: 10 10. 2024, 22:09
Sursa foto: Facebook / Tănase Stamule

Tănase Stamule (PNL) a fost prezent în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV,  unde a vorbit despre Nelu Tătaru, care a fost dus, joi, la DNA Iași, sub acuzația că ar fi luat mită de la aproape 50 de pacienți sau rudele ale lor, într-un interval de trei luni.

Stamule a precizat că Partidul Național Liberal a decis să-l demită pe Nelu Tătaru din funcția de președinte al PNL Vaslui.

„Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță”

De asemenea, Tănase Stamule a mai spus și că Tătaru nu mai poate candida din partea partidului la nimic și nu poate ocupa o funcție de conducere. Totuși, el poate rămâne membru de partid, conform statutului PNL.

“PNL a hotărât, astăzi, să-l demită pe domnul Nelu Tătaru din poziția de președinte PNL Vaslui, în unanimitate. Vom vota pentru ridicarea imunității, credem în independența justiției și avem încredere că domnul Tătaru se va apăra cu toate argumentele în fața justiției.

Noi nu comentăm. Deci o să vedem. Se pare că din moment ce nu a fost reținut, o să vedem cum evoluează procesul, dar, din punct de vedere politic, domnul Nelu Tătaru nu mai poate candida din partea Partidului Național Liberal. Este un episod care, cu siguranță, nu e fericit, dar, procedural, noi l-am închis foarte repede și, astăzi, Biroul Permanent Național l-a demis pe domnul Tătaru și a hotărât să nu-și susțină niciun fel de candidatură la Parlament.

Dacă există probe, va plăti, dacă nu există, va câștiga în Instanță. Există o grămadă de politicieni care au fost trimiși în Instanță și care unii au fost condamnați, alții și-au demonstrat nevinovăția.

Nu avem de ce să comentăm negativ procesul de justiție. Domnul Tătaru are șansa să se apere. Am văzut în trecut o grămadă de politicieni care au reușit să-și dovedească nevinovăția și altă grămadă care nu au reușit. Sper să se facă dreptate, așa cum e corect.

Sper ca procurorii să fi strâns suficiente probe sau dacă nu le-au strâns, atunci domnul Tătaru poate că are dreptate, dar aici nu e treaba noastră. E treaba procurorilor și a judecătorilor. Nu mai e treaba colegilor de partid.

Domnul Tătaru poate rămâne membru de partid, dar conform statutului nostru, nu poate candida la nimic și nu mai poate ocupa o funcție de conducere”.