Surse: Zgonea, întâlniri secrete la ambasada SUA înaintea ședinței PSD. Americanii, nemulțumiți de Dragnea (VIDEO)

Surse: Zgonea, întâlniri secrete la ambasada SUA înaintea ședinței PSD. Americanii, nemulțumiți de Dragnea (VIDEO)
foto: revista22.ro

Cu doar o zi înainte de ședința CEX a PSD în care s-a dezbătut soarta lui Liviu Dragnea după condamnarea sa la doi ani cu suspendare, Valeriu Zgonea avut o întâlnire secretă cu însărcinatul Ambasadei SUA pentru Afaceri, Dean Thompson, potrivit stiripesurse.ro, arată B1 TV.

Acesta s-a certat cu colegii săi din PSD după ce Liviu Dragnea a anunţat că nu are de gând să renunţe la şefia partidului, în ciuda condamnării.

Potrivit unor surse politice, discuţiile dintre liderii PSD au fost extrem de tensionate. Radu Moldovan, președintele organizației Bistrița-Năsăud a avut un schimb extrem de dur de replici cu Codrin Ştefănescu după ce acesta din urmă a ieşit să îi ia apărarea lui Dragnea.

Valeriu Zgonea i-ar fi cerut lui Dragnea să plece deoarece partidul nu poate avea o conducere penală. Cel care i-a dat replica lui Zgonea a fost acelasi Codrin Ştefănescu, cei doi fiind se pare la un pas de altercaţie. În cele din urmă, după o discuţie între patru ochi cu Dragnea, Zgonea a părăsit sediul partidului.

Valeriu Zgonea pare a fi pus la zid de către colegii săi din PSD din cauză că a încercat să profite de situația în care se află Liviu Dragnea din punct de vedere legal pentru a ocupa mai mult loc în partid. De altfel, președintele Camerei Deputaților a fost destul de vocal în dorința de a ajunge în fruntea social-democraților în eventualitatea în care actualul lider PSD va fi condamnat în dosarul "Referendumul".

Surse: Zgonea, întâlniri secrete la ambasada SUA înaintea ședinței PSD. Americanii, nemulțumiți de Dragnea

#DIRECT_ONE_5dc4f0#

Jurnaliștii de la stiripesurse.ro au luat contact cu o serie de surse diplomatice prin intermediul cărora au aflat că nici oficialii americani nu sunt străini de eforturile lui Zgonea de a ajunge în fruntea social-democraților, în condițiile în care Dragnea nu este pe placul americanilor.

Dragnea este susţinut şi de fostul lider al partidului, Victor Ponta care a scris pe Facebook că acesta are misiunea de a proteja PSD de ofiţerii acoperiţi.

"Ca să răspund tuturor celor care mă întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câstige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi "ofiţerii" acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?", a scris Ponta.

Acesta pare să fi făcut referire chiar la Zgonea, cel care este absolvent al Colegiului Naţional de Informaţii din subordinea SRI. Social-democratul este un expert în domeniul intelligence.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`