Surse: Virgil Popescu ar putea fi demis de la Ministerul Energiei după tragedia de la Jilț Sud. Guvernul analizează toate opțiunile (VIDEO)

Surse: Virgil Popescu ar putea fi demis de la Ministerul Energiei după tragedia de la Jilț Sud. Guvernul analizează toate opțiunile (VIDEO)
Foto: Virgil Popescu / Facebook

UPDATE, 18 ianuarie, ora 12.20: Potrivit surselor B1.ro, Virgil Popescu nu va fi, până la urmă, demis. Demisiile avute în discuţie de Guvern se refereau la cei trei directori ai CE Oltenia, care între timp au şi plecat din funcţie. Astfel, Nicu Florentin Gheorghescu a demisionat din funcția de director al Sucursalei Miniere Jilț Sud, iar Directoratul Complexului Energetic Oltenia a decis să îl numească în locul său pe Ion Paraschivu.

„Domnul Paraschivu Ion a detinut anterior functia de director Directia Tehnica,  director Directia Productie si director adj. Mecanic in cadrul Sucursalei Miniere, desfasurandu-si activitatea in cadrul sectorului minier incepand din anul 1990”, se arată într-un comunicat transmis miercuri de CE Oltenia.

Totodată, Directoratul CE Oltenia a decis să îl înlocuiască pe Doru Dancău cu Viorel Vulpe în funcția de șef UMC Jilț, respectiv să îl schimbe pe Sorin Grecu cu Tiberiu Turtoi la șefia Carierei Jilț Sud.

„Domnul Vulpe Viorel a detinut functia de inginer sef Productie la Sucursala Miniera si, anterior, sef Unitate Minera Jilt Nord, iar domnul Turtoi Tiberiu a detinut functia de sef schimb Sector”, a mai precizat CE Oltenia.

Știrea inițială: Premierul Nicolae Ciucă vrea măsuri dure după moartea celor trei mineri în accidentul de la cariera Jilț Sud, iar în acest moment se discută inclusiv despre posibilitatea de a fi demis ministrul Energiei, Virgil Popescu, spun surse guvernamentale, a relatat Andreea Moraru, miercuri dimineață, la Știrile B1 TV.

Surse: Virgil Popescu ar putea fi demis de la Ministerul Energiei după tragedia de la Jilț Sud

Surse guvernamentale susțin că se analizează toate opțiunile după accidentul de marți de la Jilț Sud, în care au murit trei persoane și alte câteva au fost rănite, și se ia în calcul inclusiv posibilitatea de a fi demis Virgil Popescu de la Ministerul Energiei, spune Gabriela Mihai, reporter B1 TV.

Nu este exclus nici scenariul unor despăgubiri pentru familiile victimelor, iar premierul Nicolae Ciucă așteaptă de la ministrul Virgil Popescu un plan de investiții pentru normalizarea situației de la Complexul Energetic Oltenia.

Aflat marți seară la fața locului, Virgil Popescu ceruse demisia conducerii de la Complexul Energetic Oltenia, însă demersul nu s-a concretizat până acum.

În urma incidentului a fost deschis și un dosar penal.

„Echipajele sosite la fața locului au constatat că trei persoane se aflau în stare inconștiență, iar alte opt au suferit leziuni. Din păcate, în ciuda eforturilor pe care le-au depus medicii sosiți la fața locului, cele trei persoane au fost declarate decedate. Celelalte opt persoane au fost evaluate medical”, declara purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, Florin Chisim, la Știrile B1 TV.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie