Traian Berbeceanu este noul prefect al Capitalei. Hotărârea de Guvern a fost publicată în Monitorul Oficial

Publicat: 22 10. 2020, 22:27
Foto: Facebook/ Traian Berbrceanu

UPDATE // Traian Berbeceanu a fost numit în funcția de prefect de prefect al Capitalei. Hotărârea de Guvern, cu caracter temporar, prin care acesta a fost numit a fost publicată joi seara, 22 octombrie în Monitorul Oficial.

„Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată înhotărârea de guvern, scrie Digi24.

Știrea inițială: Potrivit surselor de la Digi24, consilierul ministrului Marcel Vela, Traian Berbeceanu a fost validat în funcția de prefect al Capitalei.

Joi, premierul Ludovic Orban a anunțat că îl va schimba din funcție pe Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare cu noul coronavirus în București, una dintre variantele posibile la acel moment fiind consilierul din MAI, Traian Berbeceanu.

Ludovic Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe prefectul în funcție. „Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a declarat el, potrivit sursei citate anterior.