SURSE: Traian Băsescu va candida sâmbătă la funcția de președinte al PMP, iar Eugen Tomac la cea de președinte executiv

Publicat: 24 10. 2015, 10:21
Foto: obiectiv.info

Traian Băsescu candidează, sâmbătă, la Congresul PMP, la funcţia de preşedinte al partidului, iar actualul lider, Eugen Tomac, îşi va anunţa candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, potrivit unor surse din partid citate de Mediafax.

Congresul formațiunii va avea loc de la ora 12.00, la Sala Palatului, și sunt așteptați circa 5.000 de membri ai partidului.

De altfel, sâmbătă, la propunerea fostului președinte,  PMP ar urma să îşi schimbe denumirea în Mişcarea Populară.

Cu o zi înainte de congres, liderii PMP s-au reunit la sediul partidului pentru a definitiva structura conducerii formaţiunii politice.

Surse din PMP citate de Mediafax arată că partidul ar urma îşi să desemneze zece vicepreşedinţi – deputaţii Petru Movilă, Ştefan Burlacu, Clement Negruţ, Adrian Gurzău, precum şi Mihaela Stoica, înscrisă joi în partid.

Preşedinţii de filiale care vor candida pentru funcţia de vicepreşedinte PMP sunt Claudiu Palaz – Constanţa, Cătălin Cristache – Galaţi, Cătălina Bojanu – Prahova, Roxana Iliescu – Timiş.

Traian Băsescu s-a înscris în PMP în 9 octombrie, afirmând că cel mai important motiv pentru revenirea sa în viaţa politică este apărarea mandatelor sale prezidenţiale.