Surse: Roxana Mînzatu ar urma să fie comisar european pentru Competențe și Educație, Locuri de muncă, Drepturi sociale și Demografie

Publicat: 17 09. 2024, 10:59
Actualizat: 17 09. 2024, 11:36
Sursa foto: Facebook @Roxana Mînzatu

Roxana Mînzatu, propunerea României pentru postul de comisar european, ar urma să primească portfoliul pentru Competențe și Educație, Locuri de muncă, Drepturi sociale și Demografie, au declarat surse oficiale pentru G4Media.

Ce scria Politico despre portofoliul drepturilor sociale

Politico relata recent, după discuțiile purtate cu oficialii europeni și cei din administrațiile naționale, că portofoliul drepturilor sociale ar urma să ajungă la un socialist, o încuviințare a faptului că această temă a fost una prioritară în manifestul electoral al familiei politice de centru-stânga.

Tot atunci, Politico menționa că atribuirea acestui portofoliu către România ar fi o recompensă pentru decizia țării noastre de a propune o femeie, și nu un bărbat, și de a o ajuta astfel pe Ursula von der Leyen să se apropie de obiectivul de echilibru de gen în noua configurație a Comisiei Europene.

Roxana Mînzatu, nominalizată de Marcel Ciolacu să fie comisar european din partea României

Premierul anunța pe 2 septembrie că a desemnat-o pe Roxana Mînzatu pentru a reprezenta România în următoarea Comisie Europeană.

„După şedinţa cu grupurile parlamentare am avut mai multe discuţii telefonice, acum voi merge la Guvern şi voi face nominalizarea pmentur viitorul comisar European, în persoana doamnei Roxana Mînzatu, urmând ca în perioada următoare să continui discuţiile cu preşedinta Comisiei, pentru a închide şi portofoliul. (…) E un portofoliu relevant pe care îl va reprezenta România. Doamna președinte nu numește un comisar până nu are un interviu cu respectiva persoană, nominalizare. Acest interviu a avut loc duminică între doamna Roxana Mînzatu și președinta Comisiei, de o oră și jumătate. Categoric, pe urmă doamna președinte nu a avut decât cuvinte de laudă”, declara premierul.