Surse: PSD pregătește ieșirea din USL și formarea unei noi majorități parlamentare

Publicat: 01 04. 2013, 14:05

UPDATE 16:30: Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că la întâlnirea pe care o are cu premierul Ponta, luni, nu se discută viitorul USL sau alte teme politice, ci revizuirea Constituției. (Detalii AICI)

UPDATE 15:15: Premierul Victor Ponta și Crin Antonescu poartă discuții, în biroul președintelui Senatului, tema discuţiei fiind revizuirea Constituţiei, au declarat pentru Mediafax surse din USL.

PSD pregătește ieșirea din USL și formarea unei noi majorități parlamentare, existând posibilitatea unei alianțe cu UDMR și cu minoritățile naționale, susțin surse citate de B1 TV.

USL se apropie tot mai mult de o ruptură, după ce liderii PSD și PNL, Victor Ponta și Crin Antonescu, s-au contrat pe tema numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA, Antena 3 jucând un rol secund în acest scandal intern.

Ruptura a fost provocată sâmbătă, când premierul Victor Ponta a fost luat la rost în cadrul unei emisiuni de la Antena 3. Atunci, șeful Guvernului a fost atacat pe toate părțile din cauza posibilității ca acesta să o numească pe Kovesi în fruntea DNA. (Detalii AICI)

Crin Antonescu a pus foc pe paie, duminică, când, tot la intermediarul Antena 3, a spus că se va opune unei decizii a lui Victor Ponta privind desemnarea lui Kovesi în fruntea DNA, arătând că dacă nu i se va face pe plac, ar putea chiar să rupă alianța. (Detalii AICI)

Luni, premierul a explicat că șefii de la PÎCCJ și DNA nu sunt numiți de către PSD sau PNL, totodată comentând ironic că o decizie ar putea totuși fi luată în platourile Antenei 3. (Detalii AICI)

În final, Victor Ponta a spus că el i-a sprijinit pe liberali când i-au racolat pe Sorin Frunzăverde și Mihai Stănișoară, arătând că Laura Codruța Kovesi nu ar fi fost numită vicepreședinte PSD, așa cum s-a întâmplat cu cei doi în PNL. (Detalii AICI)