SURSE: Klaus Iohannis discută, la Cotroceni, cu liderii PNL, USR-PLUS și UDMR despre viitoarea coaliție guvernamentală

SURSE: Klaus Iohannis discută, la Cotroceni, cu liderii PNL, USR-PLUS și UDMR despre viitoarea coaliție guvernamentală
Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis are, joi dimineață, o întâlnire cu liderii partidelor care ar urma să formeze majoritatea parlamentară. Liderul PNL, Ludovic Orban, șefii Alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, președintele UDMR, Kelemen Hunor, precum și premierul desemnat de PNL, Florin Cîțu, participă la întrevederea cu șeful statului, care a început la ora 9.00, potrivit unor surse politice, citate de G4Media.ro.

Noi discuții la Palatul Cotroceni: Președintele Iohannis se întâlnește cu liderii partidelor care vor forma coaliția guvernamentală

Președintele Klaus Iohannis și liderii formațiunilor politice care ar urma să alcătuiască noua coaliție guvernamentală discută despre viitoarea colaborare dintre PNL, USR-PLUS și UDMR, în condițiile în care joi ar trebui să înceapă negocierile între partide. Discuțiile de la Palatul Cotroceni au loc cu puțin timp înainte ca șeful statului să plece la Bruxelles, unde joi și vineri, se desfășoară reuniunea Consiliului European.

Încep negocierile între partide. Ludovic Orban: Vom discuta cuUSR-PLUS, UDMRşi cu grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor

PNL a validat în ședința Biroului Permanent Național de miercuri propunerea de premier, în persoana actualului ministru de Finanțe, Florin Cîțu. Negocierile politice ale PNL în vederea formării noii majorități parlamentare vor fi conduse de liderul partidului, Ludovic Orban, și de premierul propus, Florin Cîțu.

„În cadrul reuniunii Biroului Politic Naţional am stabilit partenerii posibili cu care negociem formarea unei majorităţi parlamentare pentru susţinereaGuvernului. Este vorba de USR-PLUS, UDMR, de asemenea vom purta discuţii şi negocieri şi cu grupul minorităţilor din Camera Deputaţilor. Există şansa de formare a unei majorităţi parlamentare. În baza rezultatelor pe care le avem în acest moment este indicată clar posibilitatea de formare a unei majorităţi”, a declarat Ludovic Orban miercuri seară.

Despre felul în care ar urma să fie împărțite ministerele între partidele din coaliția de la guvernare a vorbit, miercuri, liderul senatorilor PNL, în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, de pe B1 TV.

„După ce va fi stabilit programul, vom respecta proporția, evident că PNL va avea un număr mai mare de miniștri, dar Ministerele vor fi împărțite echilibrat, în raport de calitatea și pregătirea persoanelor propuse de fiecare partid. Nu cred că se va face o împărțire de genul PNL ia toate Ministerele bune, iar USR Ministerele mai puțin bune”, a explicatDaniel Fenechiu.

Precizări în acest sens au venit și din partea prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan.

”PNLare 26%, în constituirea noului cabinet scorul se va vedea în 10-11 mandate.USR-PLUSau 15%, probabil vor avea 5-6 portofolii. Cei de laUDMRvor avea 2 portofolii. Dar nu ne batem pe portofolii, nu ne-am stabilit un target”, a spus Rareș Bogdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`