Surse: Coaliția a stabilit că noua lege a educației trebuie adoptată de Parlament până la 15 martie. Nicolae Ciucă a respins propunerea UDMR de asumare a răspunderii guvernului pe proiect

Surse: Coaliția a stabilit că noua lege a educației trebuie adoptată de Parlament până la 15 martie. Nicolae Ciucă a respins propunerea UDMR de asumare a răspunderii guvernului pe proiect
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii coaliției de guvernare au stabilit că proiectul noii legi a educației, formulat de ministrul Ligia Deca, trebuie să fie adoptat de Parlament până la 15 martie, potrivit G4Media.ro. Sursa citată susține că, în ședința de marți, premierul Nicolae Ciucă a respins propunerea liderului UDMR, Kelemen Hunor, de a aproba proiectul prin asumarea răspunderii guvernului.

Coaliția ar fi stabilit că noua lege a educației trebuie adoptată de Parlament până la 15 martie

Liderii coaliției de guvernare au stabilit următorul calendar pentru proiect: până la 1 februarie vor lucra experții, câte trei de la fiecare partid, iar până la 15 februarie acesta trebuie să treacă de Guvern, urmând să fie votat de Parlament până la 15 martie.

În ședința de marți, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus adoptarea proiectului prin asumarea răspunderii guvernului, însă Nicolae Ciucă a respins propunerea.

Precedentul proiect fusese elaborat de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, care a demisionat în contextul acuzațiilor de plagiat ce i-au fost aduse. Forma legii propuse stârnise un val de reacții vehemente atât în societate, cât și la nivelul coaliției.

Ligia Deca, succesoarea lui Sorin Cîmpeanu și fost consilier prezidențial, spunea la începutul mandatului de ministru al Educației că dorește să transpună în noua lege conceptele din proiectul prezidențial „România Educată”.

Proiectul noii legi a învățământului superior, în varianta realizată de Ligia Deca, păstrează portița care le permite rectorilor, prin suspendare, să aibă un număr nelimitat de mandate la conducerea universităților, arată proiectul obținut de Edupedu.ro. Prevederea prin faptul că mandatele trebuie să fie „complete” pentru a fi limitate la două a fost introdusă în 2014.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”
22:11 - Nicușor Dan, întrebat cu cine va vota la prezidențiale: „O să votez cu unul dintre ei” / „În momentul de față, îl avem sigur pe Marcel Ciolacu în turul 2” (VIDEO)
21:48 - Nicușor Dan: Referendumul nu va duce la desființarea sectoarelor. E o reechilibrare de putere între PMB și primăriile de sector / Bucureștiul anual acumulează deficit de dezvoltare pentru că nu pune bani în proiecte mari (VIDEO)