Surse: Ciolacu se gândește să amâne extinderea programului „Masa Caldă” în școli

Surse: Ciolacu se gândește să amâne extinderea programului „Masa Caldă” în școli
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD, ia în calcul să amâne extinderea programului „Masa Caldă” în școli de anul viitor, deoarece sunt probleme cu bugetul și e nevoie de bani pentru alte cheltuieli, informează Digi24, care citează surse liberale.

Surse: Ciolacu ar vrea să amâne extinderea programului „Masa Caldă”

Potrivit legii care a transpus proiectul „România Educată”, programul trebuie extins de la 200.000 la un milion de elevi beneficiari. Este vorba despre copii care provin din medii defavorizate, acest program încurajându-i să continue să vină la ore și să nu abandoneze școala.

Programul ar trebui extins până cel târziu în martie 2024, dar nu sunt bani la buget. Ciolacu ar fi spus chiar într-o ședință a coaliției că vrea să amâne iar proiectul pentru a face economii. Programul ar costa, anul viitor, aproape un miliard de lei.

Probleme cu programul „Masa Caldă” și la începutul acestui an școlar

Amintim că probleme au fost și la începutul anului școlar. Elevii beneficiari n-au primit mâncare deoarece Guvernul a alocat bani doar până în iunie, iar Ministerul Educației, condus de Ligia Deca (PNL), a întârziat cu Hotărârea care să aprobe distribuția fondurilor pentru perioada rămasă până la finalul anului.

Potrivit noii legi a Educației, începând cu anul școlar 2023 – 2024, trebuie să se deruleze Programul național „Masă sănătoasă“, „pentru cel puțin 1.000.000 de beneficiari direcți, în scopul sprijinirii participării la educație a tuturor copiilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`