Suceava: Incendiu puternic într-o zonă de pădure. Lipsa apei face dificilă intervenția pompierilor

Suceava: Incendiu puternic într-o zonă de pădure. Lipsa apei face dificilă intervenția pompierilor
Foto: alba24.ro

Un incendiu a izbucnit, joi după-amiază, într-o exploatare forestieră din zona ”Piciorul Zgârcitului” din comuna Poiana Stampei și acoperă o suprafață de 10 hectare. Intervenția pompierilor militari din Vatra Dornei este una dificilă din cauza lipsei surselor de apă, informează Mediafax.

Dan Moroșanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, a declarat că, în condițiile în care exploatarea se află la 10 kilometri de mers pe jos, intervenția echipei de pompieri este una dificilă. Aceștia sunt ajutați și de către muncitorii de la exploatare în acțiunea de stingere a focului.

Deoarece în zonă nu există surse de apă, pentru stingerea focului se intervine cu lopeți, topoare și drujbe.

Incendiul a fost localizat, însă, din cauza vântului extrem de puternic, au fost solicitate forțe suplimentare se intervenție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare