Studiu: Bulgaria, țara cu cei mai numeroși ”dependenți de televizor” din Europa

Publicat: 03 12. 2013, 19:52
Foto: mediasafe.ro

Bulgaria este țara cu cei mai numeroși ”dependeți de televizor” din Europa, potrivit unui studiu citat de Daily Mail.

Studiul, care a fost realizat de European Social Survey în 30 de ţări europene, a arătat că 43% dintre cetățenii Bușgariei pretrec în medie peste trei ore pe zi în fața micilor ecrane.

Pe locul al doilea în acest clasament s-a situat Marea Britanie – 32% dintre britanici privesc la televizor peste trei ore pe zi.

Irlanda ocupă locul al treilea, cu un procent de 28%.

La polul opus s-a aflat Germania, cu un procent de doar 13%. Media europeană a fost de 21%.

În ciuda faptului că britanicii ocupă un loc fruntaş în acest clasament, ei privesc la televizor foarte puţine ştiri şi anchete sociale – 13% spun că nu urmăresc deloc astfel de programe.

Doar Israelul şi Slovenia, cu 16%, respectiv 15%, sunt ţările ai căror cetăţeni evită ştirile şi anchetele sociale la televizor mai mult decât o fac britanicii. Procentul a fost 4% în Germania, Danemarca şi Finlanda.

Media pe plan european, la acest criteriu, a fost de 8%.

Oamenii de știință susțin că privitul excesiv la televizor poate avea efecte dăunătoare asupra sănătăţii, precum stimularea fumatului şi declanşarea obezităţii.

Fiecare oră petrecută în faţa televizorului scurtează durata de viaţă cu 22 de minute.

Potrivit unui studiu recent, persoanele care privesc la televizor timp de şase ore pe zi au o speranţă de viaţă cu cinci ani mai mică.