Studiu: Alcoolul consumat înaintea primei sarcini crește riscul de cancer la sân

Studiu: Alcoolul consumat înaintea primei sarcini crește riscul de cancer la sân
Femeile care consumă alcool înaintea primei sarcini riscă să dezvolte cancer la sân, potrivit unui studiu american, citat de Daily Mail. Cu toate că alte cercetări publicate anterior au arătat că femeile...

Femeile care consumă alcool înaintea primei sarcini riscă să dezvolte cancer la sân, potrivit unui studiu american, citat de Daily Mail.

Cu toate că alte cercetări publicate anterior au arătat că femeile care consumă alcool în anul premergător sarcinii riscă mai mult să aibă cancer la sân, până în prezent nu fusese pusă în evidență legătura dintre consumul de alcool dinaintea primei sarcini și riscul de dezvoltare a acetui tip de cancer.

Oamenii de știință care au realizat acest studiu arată că ţesuturile mamare sunt deosebit de sensibile la elemente carcinogene în timpul acestei perioade.

Cercetătorii au analizat datele medicale ale unui număr de 91.005 infirmiere între 25 şi 44 de ani, fără antecedente de cancer, care au răspuns în 1989 la un chestionar despre consumul de alcool şi modul lor de trai. Femeile au fost observate până în 2009.

20,4% dintre participantele la studiu au spus că nu au consumat deloc alcool înainte de prima sarcină, iar 3,8% au afirmat că au consumat băuturi alcoolice de la moderat la mult.

Consumul de alcool înainte de prima sarcină, perioadă de vulnerabilitate crescută, duce la un risc mai mare de cancer la sân şi tumori mamare benigne, indiferent de cantitatea de băuturi alcoolice consumată după prima sarcină.

Autorii studiului au constatat 1.609 cazuri de cancer la sân şi 970 cazuri de tumori benigne al sânului în cei 20 de ani de observaţie.  

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`