Stroe (PNL): Presupun că și partenerii de la PSD se vor convinge că ideea de a organiza alegeri ca să favorizezi pe cineva e greșită (VIDEO)

Publicat: 01 07. 2024, 13:04
Foto: Ionuț Stroe / Facebook

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a insistat că alegerile prezidențiale trebuie să aibă loc la termen, în noiembrie, deoarece atunci ar fi suficient timp pentru dezbateri electorale, ca românii să poată vota în cunoștință de cauză. Adresându-se colegilor de coaliție de la PSD, el a mai spus că nu e normal ca alegerile să fie mutate în funcție de interesele electorale ale unui partid sau altul.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „News Pass”, moderată de Laura Chiriac pe B1 TV.

Ionuț Stroe (PNL), despre organizarea prezidențialelor

„Nu știu dacă ar trebui să ne simțim dați la o parte (de la consultările de la Guvern) pentru că, până la urmă, comunicarea în cadrul coaliției are un caracter permanent. Azi e vorba de anumite dezbateri cerute de premier despre a avea alegeri, din punctul nostru de vedere, cât se poate de normal, nepartizan, echitabil pentru toată lumea. Ăsta e rolul unui Guvern, de a organiza alegerile în cel mai corect și transparent mod.

E absolut normal, credem noi, să putem modifica ideea inițială de la care s-a pornit, anume de a avea alegeri în septembrie, pentru că practic mutarea lor în noiembrie ar fi un mare avantaj pentru electorat și pentru dreptul pe care-l au de a avea o dezbatere cât mai amplă, consistentă. Practic, e o extindere a anumitor drepturi și interese electorale pe care românii le au. E un câștig mai mare și pentru societate”, a declarat Ionuț Stroe.

El se așteapă că la consultările de la Guvern toții liderii de partide să-i spună premierului că alegerile trebuie organizate la termen, în noiembrie.

„Presupun că și partenerii se vor convinge că ideea de a organiza alegeri ca să favorizezi pe cineva e greșită, adică puterea pe care o ai ca Guvern nu trebuie utilizată în acest fel, ci pentru a avea niște alegeri echitabile pentru toată lumea, la termen, fără urmă de partizanat politic”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, pentru B1 TV.