Stroe: Nu neapărat cerem sprijin celorlalte partide de dreapta pentru susținerea candidatului PNL la prezidențiale, dar așa e de așteptat, deoarece PNL e cel mai puternic din zona de dreapta (VIDEO)

Stroe: Nu neapărat cerem sprijin celorlalte partide de dreapta pentru susținerea candidatului PNL la prezidențiale, dar așa e de așteptat, deoarece PNL e cel mai puternic din zona de dreapta (VIDEO)
Foto: Ionuț Stroe / Facebook

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, consideră că firesc ar fi ca toate partidele de dreapta să susțină candidatul liberalilor în alegerile prezidențiale, deoarece PNL e cel mai important partid de dreapta din România. Stroe s-a referit și la scenariul unui eventual tandem cu PSD președinte – premier.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Gabriela Mihai.

Stroe consideră normal ca partidele de dreapta să susțină PNL

„Nu neapărat că cerem sprijin (celorlalte partide de dreapta pentru susținerea candidatului PNL la prezidențiale), dar e de așteaptat, atât timp cât PNL în mod tradițional e integratorul dreptei românești, partidul care mereu a confirmat că e cel mai puternic din zona de dreapta. E de așteptat să beneficieze de sprijinul unor segmente de electorat de dreapta mult mai mari decât cele 30 de procente pe care partidul le-a confirmat în primăvară.

Suntem două partide puternice (PSD și PNL), e de așteptat ca liderii celor două partide să concureze în competiție. De altfel, odată asumată această poziție de lider al unui partid, implicit angajezi prezența într-o competiție electorală importantă, cea mai de interes fiind cea pentru prezidențiale”, a declarat Ionuț Stroe.

Stroe vede coaliția cu PSD și pe viitor: Echipa câștigătoare nu se schimbă

Întrebat dacă până la urmă sunt într-o competiție cu PSD sau într-o echipă și vizează un tandem președinte – premier, Stroe a răspuns: „Nu, în acest moment, e evident că suntem într-o competiție. Atât noi, cât și social-democrații am angajat public această competiție prin prezența celor doi lideri cel puțin la nivel de așteptare din partea partidelor, a presei, a opiniei publice. Nu aș exclude posibilitatea unei înțelegeri, că în mod evident conlucrarea de la nivel guvernamental poate să existe și la nivel politic. Asta nu înseamnă că vreunul dintre partide, atât timp cât suntem stânga și dreapta românească, să abordeze aceste alegeri fără candidat. O posibilă înțelegere despre care mă întrebați se poate întâmpla după primul tur sau ulterior. Atât timp cât avem rezultate și o coaliție, e o guvernare funcțională de 3 ani, știu că echipa câștigătoare nu se schimbă”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`