Striblea, după declarațiile lui Ponta: Vom avea un climat și o fierbere socială posibil fără precedent în România. Vom avea posibil români în stradă, vom avea o presiune absolut fabuloasă

Striblea, după declarațiile lui Ponta: Vom avea un climat și o fierbere socială posibil fără precedent în România. Vom avea posibil români în stradă, vom avea o presiune absolut fabuloasă

Cătălin Striblea a analizat pentru B1 TV discursul lui Victor Ponta și posibilele viitoare evoluții din România, urmare a celor întâmplate vineri.

”Eu cred că din acest moment Ponta angajează România într-un război intern care o să fie absolut exploziv și care, în cele din urmă, tot la demisia asta o să ducă, doar că domnul Ponta nu vrea să demisioneze decât în condițiile sale, probabil”, a spus Cătălin Striblea într-o intervenție telefonică.

”Eu pot înțelege mare parte din ce a zis, anume că nu crede că dosarul e solid, că nu crede că sunt probe, dar din punct de vedere politic, un premier care este urmărit penal și care, posibil, va fi chemat relativ des la interogatoriu la DNA nu e un lucru care să poată funcționa”, a mai susținut Striblea.

”Consider acest discurs unul bun. Cine i-a lucrat acest discurs a folosit toate temele preferate de publicul premierului și care au rezonanță la publicul premierului”.

”Problemele ridicate rămân valabile. Concidențele dintre acest dosar și moțiunea de cenzură, întrebările pe care o parte a opiniei publice și el le ridică despre funcționarea sistemului de drept, despre puterea SRI și DNA rămân la fel de valabile. Vom avea prin urmare în perioada următoare o Românie împărțită în două și un război poate la fel de mare precum cele din mandatul lui Băsescu. Vom avea posibil români în stradă, vom avea o presiune absolut fabuloasă din partea opinie publice, exercitată fie cu ajutorul televiziunilor, fie cu mediul online, vom avea declarații virulente, vom avea un climat și o fierbere socială posibil fără precedent în România.Treptat vor interveni și semnalele publice ale democrațiilor occidentale”, a mai susținut Striblea.

”Ponta, nu știu dacă poate fi suspendat. Legal, în acest moment, nu. Ar trebui începută urmărirea penală în calitatea de deputat, abia atunci ar putea fi suspendat. În acest moment, din punct de vedere politic arătăm așa: domnul Ponta nu poate fi urmărit penal, președintele nu-l va putea suspenda, nu cred că moțiunea va trece, și premierul își va păstra cel puțin în aceste zile forțele pe care le are alături de el. Și de cealaltă parte vor fi răspunsuri, și nu musai retorice. Cred că în zilele următoare îl vom vedea pe Ponta chemat la DNA, ceea nu are cum să-l ajute teoretic în fața unei părți din electorat”, a mai afirmat Cătălin Striblea.

”Ne pregătim pentru o perioadă de război. Mingea e în terenul lui Iohannis, al DNA și al structurilor de forță”, a declarat jurnalistul pe final.

Cătălin Striblea analizează discursul lui Victor Ponta

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)