Strategia României în privința Brexitului se schimbă

Strategia României în privința Brexitului se schimbă

Noul ministru delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a anunțat o "nouă strategie a României privind Brexitului". Cu toate acestea, Negrescu nu a precizat în comunicatul de presă remis cu ce schimbă strategia fața de cea din mandatul precedent al Anei Birchall.

„Dorința noastră de a crește transparența, de a genera un consens politic și de a implica cât mai mulți actori în elaborarea pozițiilor României privind Brexit a generat foarte multe idei constructive. Am decis astfel să lucrăm la o nouă strategie a României privind Brexit, să intensificăm dialogul cu românii care trăiesc în Marea Britanie și să dezvoltăm o acțiune comercială împreună cu instituțiile abilitate și mediul de afaceri“, a declarat ministrul delegat, conform comunicatului emis de minister.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a prezidat, marți, reuniunea grupului de lucru interministerial privind Brexit. La întâlnirea ce a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe au participat reprezentanți la nivel de secretar de stat ai mai multor ministere și ai Parlamentului României. De asemenea, la discuții a luat parte și consilierul prezidenţial pentru Afaceri Europene, Leonard Orban.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`