Stoica (USR): Suntem în continuare campioni la inflație în Europa / Discuția Lasconi – Ciucă se va produce, e inevitabilă dacă PNL va dori să se dezlipească de PSD (VIDEO)

Stoica (USR): Suntem în continuare campioni la inflație în Europa / Discuția Lasconi - Ciucă se va produce, e inevitabilă dacă PNL va dori să se dezlipească de PSD (VIDEO)
Foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a declarat vineri, pentru B1 TV, că România continuă să fie campioană la inflație în Europa și că PNL va trebui să discute cu USR dacă va dori să se dezlipească de PSD și să fie parte a unei guvernări de dreapta veritabile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu pe B1 TV.

Schimb de replici Lasconi – Ciucă, Ciolacu – Geoană. Ce spune Diana Stoica (USR)

Întrebată ce se va întâmpla cu întâlnirea dintre Elena Lasconi (USR) și Nicolae Ciucă (PNL), dacă aceasta va mai avea loc dat fiind schimbul de replici din ultimele zile, Diana Stoica a răspuns: „N-am informații pe acest subiect. Probabil că se va produce, că e inevitabil dacă PNL va dori să se dezlipească la un moment dat de PSD și să avem împreună în țara asta o guvernare de dreapta. Când a spus (Lasconi) curățenie, s-a referit la dezlipirea de PSD nu la curățenia internă, că aici e treaba fiecărui partid cum își face această curățenie internă”.

Deputata USR s-a referit apoi și la cearta dintre Marcel Ciolacu (PSD) și Mircea Geoană: „E o ipocrizie totală din partea dlui Geoană, care a ajuns la NATO susținut de PSD, să vină acum să ne spună că el e tehnocrat. Realitatea e că noi în continuare suntem campioni la inflație în Europa și dl Ciolacu are de dat niște explicații, dar nu e ca și cum dl Geoană are căderea să-i ceară acest lucru”.

De la ce a pornit cearta dintre Ciolacu și Geoană

Amintim că, inițial, Marcel Ciolacu a spus că şi-ar dori ca Mircea Geoană să explice public ce a făcut pentru România în calitate de secretar general adjunct al NATO.

„Hai să vedem ce-am realizat pentru ţara noastră, că totuşi eşti român. De ce te-ai dus acolo, ce-ai făcut, cu ce ai ajutat România? Ce? Eu nu vin în faţa dumneavostră şi-mi fac bilanţul? (…) Nu e normal să dau explicaţii?!”, declarase Ciolacu, la România TV.

Joi, Geoană a reacționat, la Digi24: „Cu ce am făcut la NATO, cu tot respectul pentru oricine, conduc această Alianță de 32 de țări, un miliard de oameni, îmi fac treaba bine pentru NATO și pentru România. Nu e treaba domnului Ciolacu. Domnul Ciolacu trebuie să spună ce face ca prim-ministru al României, acolo sunt întrebări foarte mari. (…) Cred că răspunsurile pe care trebuie să-l dea prim-ministru în fața țării sunt mai aproape de pielea și buzunarul românului”.

Replica a venit vineri de la Ciolacu: „Vă întreb ceva, dacă nu vă supăraţi. Sunt premierul României. România e stat membru NATO. Să îmi spună un angajat al NATO, fie el şi secretar general adjunct, că nu trebuie să răspundă unui stat membru NATO mi se pare deja de noaptea minţii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`