Stoica (USR): Opțiunile anul acesta sunt clare: 1. PSD cu fake-ul PNL, 2. partidele extremiste – și am văzut ce le poate pielea, 3. singura șansă pentru România reformată, pentru o țară ca afară – Alianța Dreapta Unită (VIDEO)

Publicat: 30 01. 2024, 19:25
Actualizat: 30 01. 2024, 19:30
Deputata USR Diana Stoica. Sursa foto: Diana Stoica / Facebook

Deputata USR Diana Stoica a declarat marți, pentru B1 TV, că românii vor avea trei opțiuni clare din care să aleagă anul acesta: PSD și fake-ul PNL, extremiștii de la AUR și Șoșoacă, respectiv Alianța reformatoare Dreapta Unită, formată din USR, PMP și FD.

Ea a respins apoi acuzația că USR și PSDNL sunt la fel: în timp ce PSD și PNL guvernează de 33 de ani, USR a guvernat doar opt luni, și atunci cu doar câteva ministere, și chiar și așa a reușit să facă singurul proiect de țară al României – PNRR.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Stoica (USR): Profesorii au fost mințiți, medicii sunt epuizați, iar celor de la PSD și PNL le arde de comasări

„Profesorii au fost mințiți că li se vor crește salariile (cu 40%, dar s-a ajuns la doar 20%, în două tranșe – n.r.). Cu promisiunea asta s-au întors la catedră, deși aveau tot dreptul să protesteze, cum au și doctorii, și perosnalul auxiliar din spitale, care sunt efectiv epuizați, nu mai fac față.

Dacă tot vorbim de vaccinuri, toate aceste minciuni și acuzații care au circulat și tot valul antivaccinist au dus inclusiv la scăderea ratei de vaccinare pe schema de bază. Azi în spitalele din România mor oameni din cauza gripei. Avem epidemie de rujeolă… oamenii sunt efectiv depășiți și celor de la PSD și PNL le arde de comasări, de tot felul de metode prin care să mai reducă democrația”, a declarat deputata USR.

Opțiunile românilor la alegerile de anul acesta

„Românii vor avea alegeri clare în față: una e PSD, fie că vorbim de orginal sau fake-ul PNL – dar la aceeași bani, dacă poți, îți iei originalul, nu mai votezi fake-ul de PNL – avem a doua opțiune partidele extremiste – am văzut ce le poate pielea – și singura opțiune pentru România reformată, pentru o țară ca afară, e Alianța Dreapta Unită din care face parte și USR”, a continuat Diana Stoica.

Diferența între USR și PSDNL

Ea a respins apoi acuzațiile care pun PSD, PNL și USR în aceeași oală: PSD și PNL au fost la guvernare 33 de ani, iar USR doar opt luni și atunci a avut doar câteva ministere. Iar în cele opt luni, USR a făcut PNRR, singurul plan de țară pe care România îl are.

Totodată, Diana Stoica a mai afirmat că stabilitatea cu care se tot laudă coaliția de guvernare înseamnă sinecuri și pensiile speciale pe care va trebui să le plătim încă 40 de ani: „stabilitate la nesimțire”.