Stelian Tănase, în emisiunea Om la Om, despre Marian Munteanu: Opiniile lui sunt de extremă dreaptă. A formulat chiar idei delirante în ce privește organizarea statului, istoria României (VIDEO)

Stelian Tănase, în emisiunea Om la Om, despre Marian Munteanu: Opiniile lui sunt de extremă dreaptă. A formulat chiar idei delirante în ce privește organizarea statului, istoria României (VIDEO)

Jurnalistul Sorin Avram, realizatorul emisiunii OM la OM de pe B1 TV, a făcut o retrospectivă a celor mai importante evenimente care s-au petrecut săptămâna trecută.

Alături de invitații săi, scriitorul, istoricul şi jurnalistul Stelian Tănase şi directorul cotidianul.ro, jurnalistul Cornel Nistorescu, moderatorul a adus în discuție în debutul emisiunii nominalizarea de către PNL a lui Marian Munteanu drept candidat în cursa pentru Primăria Capitalei.

Înregistrarea emisiunii OM la OM o puteți găsi pe site-ul B1.ro – http://bit.ly/1PA8h3Q

Stelian Tănase a susținut în cadrul emisiunii că nu ar fi fost nicio problemă dacă Marian Munteanu ar fi candidat din partea unui partid de extremă-dreaptă, dar o astfel de nominalizare din partea PNL nu este firească. Pe de altă parte, Cornel Nistorescu este de părere că s-a declanșat o adevărată isterie împotriva lui Munteanu și majoritatea oamenilor nici măcar nu știu de ce.

Ne-am cunoscut în Piața Universității, unde am fost practic în fiecare seară și am vorbit la balcon. Și el venea, de asemenea, cu Liga Studenților și ținea Piața, avea niște discursuri electrizante, după care destinul fiecăruia a mers pe alt drum. El a dispărut din viața publică și acum face o mare surpriză apărând la propunerea liberalilor drept candidat la Primăria Bucureștilor.

Surpriza vine și din faptul că PNL s-a oprit asupra candidaturii lui, dar și din faptul că opiniile lui sunt de extremă dreaptă. Este un naționalist fundamentalist. A formulat chiar idei delirante, aș spune, în ce privește organizarea statului, istoria României. De pildă, l-a făcut pe I. G. Duca asasin într-un text din >. I. G. Duca, vă amintesc, a fost ucis de legionari. Un om care a murit ca prim-ministru sărac. Avea o garsonieră pe strada Cometei, azi Căderea Bastiliei, și avea în buzunar 80 de lei, toți banii. Nu avea conturi, nu avea nimic. Domnul Munteanu cred că are niște conturi. L-a făcut asasin pe I. G. Duca. Ori nu știe istorie, ori prezervă ideologia și mitologia legionară în care, evident, I. G. Duca este un asasin și atunci legionarii sunt îndreptățiți să-l ucidă.șcarea>

Munteanu putea să participe la campania electorală fără nicio discuție în numele unui partid de extremă-dreaptă, pe care să-l numească în acești termeni. El nu putea să fie, însă, candidatul PNL, care este un partid brătienist. Brătieniștii au fost mari adversari ai legionarilor, dovadă că legionarii le-au omorât șeful de partid”, a explicat Stelian Tănase.

La rândul său, Cornel Nistorescu a afirmat că ”e mult să-l faci legionar. Unde e elogiul lui Zelea Codreanu? Munteanu se dezice, se delimitează”.

Tănase a replicat că Munteanu nu s-a dezis niciodată de afirmațiile din trecut pentru că, dacă ar fi făcut acest lucru, ar fi pierdut din susținători: ”Nu s-a delimitat. Aici este problema. Aș vrea să-l văd că vine și spune: >, or el nu a făcut acest lucru, că și-ar pierde militanții, și-ar pierde prietenii”.

E o isterie anti Marian Munteanu totală și cea mai multă lume nu știe de ce. Cea mai multă lume este împotriva lui Marian Munteanu, care reprezintă, vorba unora, naționalismul de grotă. Suntem sănătoși la cap? Unde ducem lucrurile?”, a replicat Cornel Nistorescu.

Stelian Tănase, în emisiunea Om la Om, despre Marian Munteanu: Opiniile lui sunt de extremă dreaptă

#DIRECT_ONE_ewvxgk#

Urmăriți B1TV.ro și pe
`