Stelian Ion, despre UDMR-iști: Ei aparent nu aveau ceva conturat pe Justiție, dar deodată devin foarte jucători. În coaliție faci și compromisuri, or ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese. Sper nu pentru mult timp (VIDEO)

Publicat: 21 07. 2021, 19:59
Actualizat: 21 07. 2021, 20:33
Foto: Stelian Ion / Facebook

Stelian Ion, ministrul USR-PLUS al Justiției, și-a arătat din nou nemulțumirea vizavi de faptul că UDMR se opune practic desființării Secției speciale, deși și-a asumat acest obiectiv prin programul de guvernare votat în Parlament. „Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuți votau cot la cot toate nenorocirile din Justiție cu PSD”, a declarat ministrul.

Ion, care în legislatura trecută a fost cel mai activ parlamentar în a se opune schimbărilor forțate de PSD și UDMR Legilor Justiției și Codurilor Penale, a susținut acum că a sperat ca UDMR să-și schimbe optica, odată intrată în această coaliție de guvernare.

Ministrul USR-PLUS a mai remarcat faptul că UDMR-iștii nu aveau obiective anume stabilite pe Justiție în programul lor electoral, or acum, brusc, „devin foarte jucători”.

„Trebuie să facă un compromis, un pas în spate, cum cu toții într-o coaliție facem. Ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese de foarte mult, dar eu sper să nu le mai iasă mult timp de acum în colo pe Justiție”, a mai afirmat Stelian Ion.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Stelian Ion, despre ”interesul” manifestat de UDMR față de Justiție

„Credeți-mă că prea curând și, până la urmă, cred că niciodată n-o să uit acele momente (așa-zisele dezbateri din Comisia Iordache – n.r.). Din păcate, pe domeniul Justiției nu e nicio diferență. Spun cu toată responsabilitatea. Și-au păstrat…

Așteptarea mea era aceea ca, în momentul intrării în coaliție, în momentul votării în Parlament al programului de guvernare, să facă un compromis, să renunțe la acele idei pe Justiție foarte nocive și să schimbe optica.
Am căutat porgramul electoral al UDMR, nu aveau chestiunile acestea scrise pe Justiție. Ei aparent nu aveau ceva foarte clar conturat.

Deodată devin foarte jucători așa pe Justiție și fac legea pe Justiție… E cum să spun.. Trebuie să facă un compromis, un pas în spate cum cu toții într-o coaliție facem. Ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese de foarte mult, dar eu sper să nu le mai iasă mult timp de acum încolo pe justiție, în rest…”, a declarat Stelian Ion, pentru B1 TV.

Ministrul Justiției a mai afirmat că: „Dacă renunțăm la intenții (de desființare a Secției speciale), e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE în ce privește statul de drept”.