Stelian Ion, despre UDMR-iști: Ei aparent nu aveau ceva conturat pe Justiție, dar deodată devin foarte jucători. În coaliție faci și compromisuri, or ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese. Sper nu pentru mult timp (VIDEO)

Stelian Ion, despre UDMR-iști: Ei aparent nu aveau ceva conturat pe Justiție, dar deodată devin foarte jucători. În coaliție faci și compromisuri, or ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese. Sper nu pentru mult timp (VIDEO)
Foto: Stelian Ion / Facebook

Stelian Ion, ministrul USR-PLUS al Justiției, și-a arătat din nou nemulțumirea vizavi de faptul că UDMR se opune practic desființării Secției speciale, deși și-a asumat acest obiectiv prin programul de guvernare votat în Parlament. „Nu e de mirare, într-un fel, dacă ne gândim că în anii trecuți votau cot la cot toate nenorocirile din Justiție cu PSD”, a declarat ministrul.

Ion, care în legislatura trecută a fost cel mai activ parlamentar în a se opune schimbărilor forțate de PSD și UDMR Legilor Justiției și Codurilor Penale, a susținut acum că a sperat ca UDMR să-și schimbe optica, odată intrată în această coaliție de guvernare.

Ministrul USR-PLUS a mai remarcat faptul că UDMR-iștii nu aveau obiective anume stabilite pe Justiție în programul lor electoral, or acum, brusc, „devin foarte jucători”.

„Trebuie să facă un compromis, un pas în spate, cum cu toții într-o coaliție facem. Ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese de foarte mult, dar eu sper să nu le mai iasă mult timp de acum în colo pe Justiție”, a mai afirmat Stelian Ion.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Stelian Ion, despre ”interesul” manifestat de UDMR față de Justiție

„Credeți-mă că prea curând și, până la urmă, cred că niciodată n-o să uit acele momente (așa-zisele dezbateri din Comisia Iordache – n.r.). Din păcate, pe domeniul Justiției nu e nicio diferență. Spun cu toată responsabilitatea. Și-au păstrat…

Așteptarea mea era aceea ca, în momentul intrării în coaliție, în momentul votării în Parlament al programului de guvernare, să facă un compromis, să renunțe la acele idei pe Justiție foarte nocive și să schimbe optica.
Am căutat porgramul electoral al UDMR, nu aveau chestiunile acestea scrise pe Justiție. Ei aparent nu aveau ceva foarte clar conturat.

Deodată devin foarte jucători așa pe Justiție și fac legea pe Justiție… E cum să spun.. Trebuie să facă un compromis, un pas în spate cum cu toții într-o coaliție facem. Ei vor să câștige pe toate planurile și se pare că le iese de foarte mult, dar eu sper să nu le mai iasă mult timp de acum încolo pe justiție, în rest…”, a declarat Stelian Ion, pentru B1 TV.

Ministrul Justiției a mai afirmat că: „Dacă renunțăm la intenții (de desființare a Secției speciale), e foarte clar că colegii din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană și UE în ce privește statul de drept”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:54 - Rezultate loto, 15 septembrie. A fost câștigat marele premiu la Joker
23:36 - Focuri de armă în apropierea lui Donald Trump, la două luni de la tentativa de asasinat din Pennsylvania. Republicanul este în siguranță, spune echipa de campanie
23:09 - Ștefan Pălărie: Avem nevoie de un Președinte al poporului. Elena Lasconi nu este un om din sistem cum sunt ceilalți candidați / E singurul candidat care nu va desemna un premier PSD (VIDEO)
22:56 - Gabriel Zetea: Cele mai importante sunt alegerile parlamentare / Cel mai potrivit pentru Palatul Cotroceni este Marcel Ciolacu (VIDEO)
22:35 - A murit Valentin Samungi, fost campion mondial cu naționala României
22:25 - Alina Gorghiu: La nivel de performanță economică, în mandatul premierului Nicolae Ciucă s-a stat mult mai bine decât în cel al lui Marcel Ciolacu / Temele economice, esențiale pentru PNL (VIDEO)
21:59 - Alina Gorghiu: Nu e sănătos să lăsăm PSD să aibă toată puterea. Sănătos este să lăsăm un Președinte de dreapta, care știe ce înseamnă instituțiile europene, care are o carieră temeinică, un om foarte echilibrat (VIDEO)
21:34 - Raed Arafat: Am făcut o manevră de forțe mai ales către Vaslui și Iași. Toată lumea este în alertă / O evaluare realistă a pagubelor, doar după ce se retrage apa. Ar putea face parte dintr-o solicitare de finanțare din partea Comisiei Europene (VIDEO)
21:20 - Alina Gorghiu, despre inundații: Este un moment de solidaritate, un moment în care trebuie să ajutăm. După ce trece impactul crizei climatice, va trebui să vedem unde a fost problema de-a lungul timpului (VIDEO)
20:55 - Radu Țincu, după lansarea cărții „Învinge dependența”: Depedența nu vizează doar drogurile. Ea se poate instala și în raport cu un obicei (VIDEO)