Stelian Ion, despre Lucian Bode: Să te folosești de funcția pe care o ai la vârful MAI pentru a afla niște informații din dosare penale și a le folosi împotriva opozanților politici aduce foarte mult cu poliția politică (VIDEO)

Publicat: 19 10. 2022, 19:35
Foto: Inquam Photos / George Călin

Aceste practici de a te folosi de funcția pe care o ai la vârful Ministerului de Interne pentru a afla niște informații din dosare penale și a le folosi împotriva opozanților politice aduc foarte mult cu activitatea de poliție politică, a declarat deputatul USR Stelian Ion, miercuri, pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

Stelian Ion, despre Lucian Bode: S-a pus lupul paznic la oi. Trebuie înțeles pericolul

Întrebat de ce îl crede că ministrul de Interne, Lucian Bode practică poliție politică, deputatul USR a spus: „Ea este definită de lege și are legătură cu vechea Securitate și cu practicile de pe atunci, poliția politică, în definiția ei legală, să spun așa. Pe de altă parte, aceste practici de a te folosi de funcția pe care o ai la vârful Ministerului de Interne pentru a afla niște informații din dosare penale și a le folosi împotriva opozanților politici, asta aduce foarte mult cu activitatea de poliție politică. Eu am înlemnit efectiv când l-am auzit, nu îmi venea să cred că e adevărat”.

„Eu nu înțeleg ce e cu omul ăsta, pentru că să faci așa ceva este inimaginabil, este revoltător și scandalos, adică eu cred că cei care urmăresc și cei care sunt interesați de cum merg lucrurile în țara asta, cred că sunt la fel de contrariați de ce a făcut, dar să și spui și să spui de la tribună, și să spui cu atâta aplomb, fără nicio opreliște, fără nicio reținere, asta deja întrece orice imaginație și ridică semne de întrebare, pentru că eu nu îmi dau seama cât discernământ mai are domnul Bode. Eu cred că nici nu își dă seama că e greșit și că face ceva greșit, cred că i se pare normal, fiind la butoane, având niște dosare, polițiștii din subordine, i se pare normal să mai întrebe și el în stânga în dreapta, să mai afle una-alta și la un moment dat să mai dea câte o replică de șmecheraș”, a continuat Stelian Ion.

Întrebat ce riscă Lucian Bode, Stelian Ion a răspuns ironic: „Eu zic că riscă să fie promovat în funcția de premier la un moment dat, nu se știe. Genul acesta de lucruri le riscă, pentru că, evident, cei din PSD-PNL n-au nicio problemă cu activitățile domnului Bode și cu apucăturile domnului Bode, pentru că de fapt se simt reprezentați, probabil că toți fac la fel și toți gândesc la fel”.

„Ideea este că s-a pus lupul paznic la oi și este foarte periculos, lucrurile acestea trebuie văzute de toată lumea și trebuie înțeles pericolul. Acești oameni nu mai pot rămâne în funcție. Ei vor încerca cu disperare, se vor ține cu dinții, dar genul acesta de derapaje…”, a mai spus el.