Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei din partea PNL. Cealaltă funcție a fost ocupată de Horia Tomescu (USR-PLUS), o surpriză chiar și pentru unii dintre colegii săi

Publicat: 21 12. 2020, 13:37
Foto: Stelian Bujduveanu, Horia Tomescu / Facebook

Stelian Bujduveanu din partea PNL și Horia Tomescu din partea USR-PLUS sunt noii viceprimari ai Capitalei. Ei au fost votați, luni, într-o ședință a Consiliului General al Municipiului București. Dacă despre nominalizarea lui Bujduveanu se știa, apariția lui Tomescu printre propuneri se pare că a fost o surpriză și pentru unii dintre membrii USR. Propunerea alianței a fost, inițial, în persoana lui Vlad Voiculescu. După mai multe săptămâni în care s-a plâns că e sabotat ca să nu ajungă viceprimar, el a renunțat la această funcție pentru a fi ministru al Sănătății în viitorul Guvern.

În cadrul acestei proceduri au fost exprimate 52 de voturi, din care patru anuate.

Bujduveanu a primit 33 de voturi ”pentru” și 15 ”împotrivă”, iar Tomescu a avut 32 ”pro” și 16 ”contra”.

Proiectul de Hotărâre de Consiliu a fost adoptat cu 38 de voturi ”pentru”, 11 ”împotrivă” și patru abțineri.

Surpriza Horia Tomescu în alegerile pentru funcțiile de viceprimari ai Capitalei

Luni dimineață a apărut pe surse informația că Vlad Voiculescu, lider în cadrul USR-PLUS, renunță la funcţia de consilier general şi, implicit, la postul de viceprimar al Capitalei pentru a fi ministru al Sănătății în noul Guvern. Asta deși, în ultimele săptămâni, tot el s-a plâns că vrea să fie viceprimar, dar e sabotat.

Informația a fost confirmată când chiar Voiculescu a anunțat, în cadrul ședinței CGMB, că propunerea alianței USR-PLUS pentru funcția de viceprimar e Horia Tomescu. Acesta a ocupat locul 17 pe lista alianței pentru CGMB, ultimul eligibil.

De aici au apărut nemulțumiri în USR, unii dintre membrii Uniunii plângându-se că au fost nedreptățiți de partenerii de la PLUS.

Potrivit lui Dumitru Dobrev, fost membru al Biroului Național al Uniunii, consilierii generali USR au fost informați despre nominalizarea unui „anume Horia Tomescu” printr-un „e-mail neasumat de un lider al Alianței”.

„Acum mă întreb, e corect oare ca USR să fie pus în fața faptului împlinit și să i se comande ca unui răcan – uite un Tomescu, ia și votează-l, hai executarea? Bașca, parcă eram fuzionați, suntem un singur partid, de ce să mai punem problema de USR vs PLUS? Parcă era cu unitate pentru binele românilor sau cum?”, a susținut Dobrev, într-o postare pe Facebook.