Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)

Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Viceprimarul General, Stelian Bujduveanu (PNL), a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, despre proiectul de lege prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator.

„Partidul Național Liberal este responsabil să repare această nedreptate”

Bujduveanu a precizat că experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni.

„În primul rând, trebuie să reamintim că această decizie nu a fost luată încă de președintele României, dacă va candida sau nu, dar îndreptarea unei nedreptăți, care s-a făcut la nivelul Parlamentului, când s-a îngrădit fostului președinte Traian Băsescu să candideze, că așa am ajuns în această situație, nu uităm în urmă și vedem ce s-a întâmplat. Constituția nu îngrădește sub nicio formă și nici n-are cum să îngrădească un drept fundamental, acela de a alege și a fi ales.

Dar Parlamentul, pe vremea fostului președinte Traian Băsescu, a luat această decizie pentru a crea un mechanism, ca să nu permită, la acel moment, Partidului Democrat să crească în alegerile parlamentare, să îngrădească acest drept. Pentru că astăzi Partidul Național Liberal este responsabil să repare această nedreptate și, cu siguranță, dacă domnul președinte dorește să candideze, cu siguranță e binevenit pe listele Partidului Național Liberal, pentru că a fost președintele PNL și membru al partidului”.

„Cu siguranță un aport poate să își aducă la nivelul Parlamentului”

Viceprimarul General a fost întrebat dacă președintele Iohannis a dat semnale că și-ar dori să candideze.

„Încă nu știm, nu pot vorbi în numele dansului, și vă mai dau câteva exemple. Nu doar cei 10 ani la vârful statului, și experiența pe care dânsul a acumulat-o în cei mulți ani în care a condus primăria Sibiu, vorbim de o experiență a unui om care știe atât de bine cât funcționează administrația locală, cât și administrația la cel mai înalt nivel. Cu siguranță un aport poate să își aducă la nivelul Parlamentului.

Față de toți președinții pe care i-a avut România în ultimii 30 și ceva de ani, are în continuare cea mai mare cotă față de toți președinții.

(…) Nu am văzut un sondaj să vă spun, dar cu siguranță, dacă mergem pe stradă, veți vedea că este o simpatie față de președintele României și vă mai dau un exemplu. Fosta Constituție de la 1923 prevedea ca mulți lideri de la nivelul instituțiilor statului, care au acumulat o experiență mai mare de 5 ani de zile, să fie de drept senatori la nivelul Camerei superioare. Deci această practică nu este doar în România și cred că experiența aceasta a oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei