Ştefan Radu Oprea, despre data prezidențialelor: „Dacă a fost anunțat un calendar este logic să te ții de el indiferent dacă îți convine sau nu din niște calcule politice” (VIDEO)

Publicat: 25 06. 2024, 21:26
Actualizat: 25 06. 2024, 21:54
Sursa foto: Facebook / Ștefan Radu Oprea

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, a declarat în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, că negocierile privind data alegerilor prezidențiale nu ar trebui să mai aibă loc în coaliție, având în vedere că PNL și-a asumat organizarea lor în septembrie:

“Din punctul meu de vedere aceste negocieri nu ar fi trebuit să aibă loc, pentru că lucrurile au fost înțelese în coaliție, au fost inclusiv la PNL decizii ale forurilor de conducere cu un calendar asumat, deci din perspectiva aceasta nu ar fi trebuit să avem negocieri, cred că e mai mult o chestiune de onoare. Cred că președintele PNL, de profesie militar, onoarea este foarte importantă pentru militari, și asumarea, decizia ar trebui să rămână în paradigma consecventă celor discutate”.

Ștefan Radu Oprea a mai precizat că trebuie să existe o raportare corectă față de cetățean “pentru că singurul care validează într-o democrație este votul”:

“Dacă a fost anunțat un calendar este logic să te ții de el indiferent dacă îți convine sau nu din niște calcule politice interne fiecărui partid politic. Într-o coaliție trebuie sau ar trebui ca ceea ce s-a convenit sau ce s-a statuat la nivelul conducerii partidelor să rămână așa. Stabilitatea pe care am invocat-o atâta timp, în ce se manifestă?

Nu cred că este vorba de concesii, este vorba despre un calendar și decizii pe care le-am luat împreună și pe care ar trebui să le respectăm. E o diferență esențială între a respecta cuvântul pe care ți l-ai dat, pentru că a fost o discuție în interiorul coaliției și un calenda convenit, și a încerca să te sucești pentru calcule politicianiste.

A fost un calendar anunțat, noi credem că așa este corect ca ceea ce am convenit împreună să respectăm. Discuțiile astea nu fac bine, în general societății, nu fac bine economiei și nu fac bine Guvernului”.