Ștefan Pălărie (USR), despre scandalul privind planșeul Unirii: Oare de ce s-a răzgândit Daniel Băluță, peste noapte, pentru că acum o săptămână a anunțat bosumflat că renunță la reabilitarea planșeului

Ștefan Pălărie (USR), despre scandalul privind planșeul Unirii: Oare de ce s-a răzgândit Daniel Băluță, peste noapte, pentru că acum o săptămână a anunțat bosumflat că renunță la reabilitarea planșeului
Senatorul USR Ştefan Pălărie. Sursa foto: Ştefan Pălărie / Facebook

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, a vorbit în emisiunea„Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, despre scandalul dintre Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, și primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, privind lucrările de la planșeul Unirii.

Ștefan Pălărie, în contextul scandalului privind planșeul Unirii, a subliniat că este necesară realizarea unor lucrări de consolidare pe toate podurile și pasajele din administrarea Primăriei Capitalei, inclusiv pe planșeul Unirii, având în vedere că nu s-au efectuat intervenții semnificative de zeci de ani.

„Pare să fie așa o uriașă campanie sau precampanie plătită pentru a-l sprijini pe  Marcel Ciolacu”

El a criticat comportamentul Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, și a spus că intră pe un teren aflat în administrarea Primăriei Generale fără a avea autorizațiile necesare, ceea ce ar putea fi considerat o ilegalitate.

“Cred că situația este relativ simplă, și anume, în realitate, e nevoie de lucrări de consolidare pe toate podurile și pasajele din administrarea ASB, inclusiv situația planșeului Unirii. Știți că, de fapt, au mai început lucrări de modernizare și pentru pasarela Basarab, pentru alte segmente. Acum discutăm de o chestiune care a început să devină fierbinte, așa, în spațiul public și e nevoie, evident, de lucrări de consolidare, mai ales că eu cred că au trecut 30, 40 de ani de când nu au mai fost făcute intervenții, după ce a fost amenajată, încastrată Dâmbovița și organizat tot ce a însemnat partea asta subterană, metrou și pasaj de legătură între magistrale. Însă, ce se întâmplă acum cu domnul Băluță, care intră pe un teren domeniu public, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, are un tip de semnătură, e o formă de recidivă. De obicei, când vedem primari PSD și da, asta este opinia mea, mi-o asum, cu scandal și cu presă, vedem că mai degrabă vor să facă niște șiretlicuri și de multe ori ilegalități.

Mi-aduc aminte de palmierii domnului Negoiță, de care se agăța și explica domnului primar, că dacă palmierul e frumos, trebuie pus cu orice preț, indiferent cât a costat sau cât 100.000 de euro au fost dați din banii publici. Acum, vedem o chestiune care pare să miroase un pic a disperare.

Domnul Băluță, care se afișează prin București, cel puțin bucureștenii au văzut asta pe toate panourile posibile, pare să fie așa o uriașă campanie sau precampanie plătită pentru a-l sprijini pe domnul premier Marcel Ciolacu în candidatura la prezidențiale, pare că e un pic disperat.

Dacă o să vă uitați, nu cred că o să găsiți legătură între un reprezentant al administrației localeeci câte un primar, care care să însoțească un candidat la prezidențiale”.

Ștefan Pălărie a fost întrebat care e treaba cu autorizațiile în cazul de față.

“Chiar și așa, chiar dacă ar exista niște avize, câtă vreme ele sunt lipsă și primarul Băluță de la sectorul 4 confirmă că ele lipsesc, asta nu e o chestiune în care tu poți să vii să faci cu forța lucrări în domeniul public, unde îți taie capul”.

(…) Revenind la tema cu planșeul, eu am o întrebare retorică, oare de ce s-a răzgândit domnul Băluță, peste noapte, pentru că acum o săptămână a anunțat bosumflat că renunță la reabilitarea planșeului? Sunt declarații publice pe care cu siguranță le-ați verificat”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)
21:27 - Rareș Hopincă, despre scandalul privind planșeul Unirii: Primarul General nu poate emite dispoziții de demolare pentru o proprietate aparținând altcuiva, pentru o proprietate privată. Dispoziția e ridicolă în sinea ei (VIDEO)
21:07 - Prefectul Capitalei atacă în instanță dispoziția lui Nicușor Dan de desființare a șantierului
21:03 - Alina Gorghiu: Anul trecut am adus aproape 900 de fugari în România, iar anul acesta, până la finalul lunii septembrie, am reușit să aducem aproape 620 de fugari (VIDEO)
21:02 - Plimbările cu mașina funerară au devenit virale pe rețelele de socializare. Cum răspund autoritățile
20:51 - Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: „Cam toată lumea știe care va fi finala pentru președinție”
20:33 - Animalul care trăiește exclusiv în România. Aparține unei specii preistorice și este considerat „fosilă vie”
20:23 - Felix Cozma (PSD), despre scandalul privind planșeul Unirii: „Sub forma aceasta de conflict pe care o declanșează Nicusor Dan, bucureștenii n-au de câștigat” (VIDEO)