Ștefan Pălărie (USR), despre întrebarea propusă de PSD la referendumul lui Nicușor Dan: PSD-ul a băgat capul în poză, în această temă a consultării bucureștenilor. Îl pune într-o lumină foarte proastă pe Marcel Ciolacu (VIDEO)

Publicat: 18 10. 2024, 21:58
Sursa foto: Facebook / @Ștefan Pălărie

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, a vorbit în emisiunea Actualitatea, moderată de Tudor Mușat, pe B1 TV, cu privire la întrebarea pe care PSD vrea să o propună la referendumul solicitat de Nicușor Dan, în București.

„Sunteți de acord ca Primăria București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București?”, este întrebarea propusă la referendum, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

„PSD-ul probabil că nu a vrut să treacă pe lângă domniile lor această ocazie”

Ștefan Pălărie consideră că întrebarea este retorică și nu abordează în mod serios problemele legate de droguri. Pălărie a mai spus că această întrebare îl pune, de fapt, pe Marcel Ciolacuîntr-o lumină foarte proastă”.

„Recunosc că mie, la prima vedere, mi se pare simplificat, evident, năstrușnică ideea asta. (…) ajungem mai degrabă să fie un fel de întrebare retorică. Acum, specializat pe ce pune întrebarea PSD, PSD-ul a băgat capul în poză, în această temă a consultării bucureștenilor, pe niște probleme generale, așa cum spunea și domnul Fenechiu sistemice, însă, pot să găsesc o scuză PSD-ului pentru modul în care au formulat această întrebare.

Domnul Nicușor Dan a anunțat, dacă nu greșesc, din noaptea de pe 9 iunie, după ce a fost reconfirmat în postul de primar al Capitalei, a anunțat foarte clar că va demara eforturile pentru consultarea cetățenilor pe aceste două teme. Deci domnia sa a avut, probabil, mult mai multe luni timp să le pregătească. Acum, PSD-ul probabil că nu a vrut să treacă pe lângă domniile lor această ocazie, au băgat și ei capul în poză cu această întrebare, dar sigur sunt multe alte întrebări.

Încă o dată, tema e serioasă, asta cu drogurile. Eu nu o să spun niciodată că e o temă neserioasă.

(…) Eu nu știu dacă acești consilieri de la PSD s-au consultat cu domnul Marcel Ciolacu, pentru că exact aceeași întrebare pusă îl pune într-o lumină foarte proastă pe domnul Marcel Ciolacu. Domnul Marcel Ciolacu conduce cea mai puternică instituție a statului, care ar putea să facă cu adevărat o diferență în războiul cu drogurile, Guvernul României.

Păi avem problema drogurilor pentru că avem droguri în țară, avem problema României pentru că sunt șvaițer toate granițele țării, iar intrăm în discuțiile cu Constanța, Portul Constanța, pentru că Guvernul nu-și face treaba. Cine are mai mare putere, să aibă un cuvânt de spus, Guvernul țării sau cetățenii din București?”, a spus senatorul USR.