Ștefan Pălărie (USR), despre fixarea datelor alegerilor, la câteva zile după consultările cu partidele politice: Niciunul dintre partidele consultate nu a expus un calendar (VIDEO)

Publicat: 04 07. 2024, 19:33
Senatorul USR Ştefan Pălărie. Sursa foto: Ştefan Pălărie / Facebook

Senatorul USR, Ștefan Pălărie, a vorbit, joi, în emisiunea„Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, pe B1 TV, despre stabilirea noului calendar electoral.

Ștefan Pălărie a fost întrebat dacă acest calendar reflectă rezultatul discuțiilor pe care le-au avut partidele de opoziție la consultările cu premierul Marcel Ciolacu.

„Niciunul dintre partidele consultate nu a expus un calendar”

Senatorul a precizat că nu poate să facă nicio legătură între ce s-a discutat la Palatul Victoria, la consultări, și aceste rezultate. Ștefan Pălărie a mai spus că niciunul dintre partidele consultate nu a expus un calendar.

“Sigur că nu pot să fac nicio legătură între ce a fost făcut la Palatul Victoria, aceste consultări cu opoziția, și rezultate. Cred că niciunul dintre partidele consultate nu a expus un calendar. Mai degrabă au fost niște principii generale, așa că asta e o îmbrobodire, să zici că asta a ieșit exact, a ieșit țiplă din ce conversații au avut loc cu partidele”.

„M-aș bucura ca domnul premier să facă acest act de consultare și pe teme importante”

Senatorul a mai fost chestionat dacă cei din USR sunt mulțumiți de acest calendar.

“Dacă te uiți pe tot calendarul anului 2024 și maniera execrabilă în care acest Guvern s-a achitat de răspunderea de a le organiza, și ca stabilire de dată, și ca organizare de alegeri propriu-zisă, concluzia e simplă.

(…) M-aș bucura ca domnul premier să facă acest act de consultare și pe teme importante, reforma Educației, reforma instituțiilor de forță din statul român”.