Ștefan Pălărie (USR), despre eșecul eliminării pensiilor speciale: „O trădare a politicienilor pentru niște caste profesionale”

Ștefan Pălărie (USR), despre eșecul eliminării pensiilor speciale: O trădare a politicienilor pentru niște caste profesionale
Senatorul USR Ştefan Pălărie. Sursa foto: Ştefan Pălărie / Facebook

Senatorul USR Ștefan Pălărie a criticat într-o intervenție pentrh emisiunea News Pass modul în care PSD-PNL au realizat reforma pensiilor. Pe de o parte acesta a spus că actuala guvernare nu s-a atins de pensiile speciale, pe de altă parte, nu au fost eliminate inechitățile sociale:

“Iresponsabilitatea politică ar fi fost și mai mare dacă am fi avut alegeri prezidențiale acum. Mi-l și văd pe Marcel Ciolacu ieșind să facă declarații că o să fie o modificare a legii pentru cei 800.000 care nu au acum măriri.

Îi văd în stare de așa ceva. După ce pandemia a lovit toată Europa a apărut acest PNRR, suport european pentru fiecare stat membru să îi scoată din situația în care se aflau și să accelereze acoperirea decalajelor.

Printre reformele cheie a fost inclusiv această reformă a sistemului de pensii cu două componente: eliminarea sistemului necontrobutiv, care nici astăzi nu a fost realiat, și-au bătut efectiv joc, a fost o trădare a politicienilor pentru niște caste profesionale pe care nu voiau să le deranjeze dar nu au eliminat pensiilor speciale.

A doua era eliminarea aceasta a inechității, ce au făcut PSD și PNL dar mai ales PSD au jucat țonțoroiul acestor promisiuni politice”.t

Urmăriți B1TV.ro și pe
`